Translate

onsdag den 30. april 2014

Stations mester Tama.I Japan er det mest populære kæledyr katte. I den japanske kultur er katten et lykkedyr, der siges at bringe succes og fremgang. Som tourist i Japan støder man ofte på en kat der sidder og vinker, det er en Maneki Neko som skal bringe lykke.
Hvis man tager en tur til Wakayama og besøger en by der hedder Kinokawa vil man på Kishi station finde at stations mesteren er en kat ved navn Tama. Det lyder måske mærkeligt, men i Japan giver det fuldt ud mening. Det er en lille station og p.g.a manglende passagere var den lukningstruet. Man fandt så på at udpege en kat til stations forstander (det er jo et lykkedyr) i håb om at det ville bringe flere passagere til stationen. Og man kan kun sige at det er lykkes, da det idag nærmest er en tourist attraktion, måske nok mest for japanerne. Tama skulle efter signe have indtjent det der svare til 10.000.000 dollars, mere end nok til at bevare stationen og renovere den så stations bygningen ligner et kattehovede. Der er også en cafe og en souvenir forretning hvor man kan købe ting med Tama og få sig sin egen lille stations kasket, magen til den som Tama har.
Katte er faktisk så populære i Japan at der findes en ø hvor der er flere katte end mennesker. Jeg tror at grunden til at katte er så populære er fordi de er nemme at passe og ikke kræver det helt store ud over mad og drikke. Man skal ikke gå tur med dem flere gange daglig som man skal med hunde, man kan bare åbne døren, så finder de selv ud af resten. Så hvis man er katte elsker vil man helt sikkert befinde sig godt i Japan, der er hvert fald rigtig mange af dem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar