Translate

lørdag den 2. april 2016

Kirsebær blomster ved Chidorigafuchi.

Så er det endelig ved at ske; kirsebær blomsterne springer ud. De har været længe under vejs i år fordi vejret har været temmelig koldt. Men tirsdag og onsdag var vejret dejlig lunt og solrigt og så begyndte der i særdeleshed at ske noget. Kirsebær blomsterne var egentlig spået til at springe ud sidste weekend, men det skete ikke fordi det har været koldt og overskyet i længre tid. Det er et dårligt år i år, det er der mange der siger og jeg synes det faktisk også selv. Nogen træer er sprunget ud, men mange er ikke. Normalt kan man opleve lange rækker af lyserøde og hvide kirsebær træer i blomst, men i år er mange ikke sprunget ud samtidig som de plejer p.g.a det kolde vejr. Men, men ,men selvføldig er de her og de er stadig flotte.
I tirsdags tog jeg til Tokyo for at gå en tur gennem en del af Kejserens Palads der normal ikke er åben ( mere om det i et andet indlæg ). Og nu jeg var kommet hele vejen til Tokyo kunne jeg jo ligeså godt udnytte tiden og gå en ordnelig tur rundt til nogen af de gode steder med kirsebær blomster. Et af de steder der er det helt store hot spot er Chidorigafuchi. Det er en vej der går langs voldgraven rundt om paladset og som ligger på den modsatte side af Yasukuni Shrine. Det er bagsiden af Kejser Paladset hvis man kommer oppe fra Tokyo Station. Da jeg var der tirsdag var de ikke sprunget særlig meget ud, men man kunne stadig godt fornemme at det kun handlede om dage inden de ville stå i fuld flor.
Skæbnen ville så at jeg om torsdagen ( 2 dage senere ) også var i Tokyo sammen med min mand for at kigge på kirsebær blomster i nogen parker jeg aldrig havde besøgt. Da vi var på vej hjem var vi så tæt på Chidorigafuchi at vi kunne gå derned på 20 minutter, så vi besluttede at gå en omvej og tage turen langs voldgraven inden vi tog hjem. Det var ved at være sidst på dagen og det gjore mig overhovedet ikke nået fordi om aften er kirsebær træerne nemlig oplyst og man får en helt anden oplevelse end den man får hvis man kommer der om dagen. Som vi gik ned langs voldgraven var det tydelig at de sidste par dages varme havde fået dem til at springe meget mere ud end de var om tirsdagen. Det var en rigtig smuk tur om aften og selv om der er vildt mange mennesker er det ikke en oplevelse jeg vil være foruden. Jeg kan virkelig godt forstå at Chidorigafuchi er et hot spot når det kommer til kirsebær blomster. Men døm selv, de første 4 billeder er fra om tirsdagen og taget i dags lys og de sidste 10 billeder er fra om torsdagen taget i aften skumringen og da mørket begyndte at falde på.
Vi gik 18 km den torsdag og selv om vi begge var ret trætte da vi kom hjem var det nu det hele værd alligevel. Tokyo er en by der kræver gode gåsko.10 kommentarer:

 1. WOW Inger-Marie er begyndt hvert år at se frem til dine smukke billeder når kirsebærtræerne springer ud og igen i år bliver jeg imponeret. WOW. Tak for det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak :-) Det er også 1 af de bedste uger på hele året.

   Slet
 2. Sikke nogle fine billeder! Det er simpelthen så smukt, når kirsebærtræerne springer ud :-D

  Næste gang vi rejser til Japan bliver det nødt til at være lige inden de springer ud, så vi kan opleve det på egen hånd!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak. Det kan være ret svært at time hvornår de springer ud. I år er de næsten 1 uge forsinket i forhold til sidste år. Men april er helt klart der man skal bestille sin billet til Japan.

   Slet
 3. Hej IM. Er der et sted her på bloggen hvor du fortæller om hvad man skal besøge hvis man har tre uger i Japan i juni/juli? Vh Tina

  SvarSlet
 4. Hej Tina,
  alle de steder jeg fortæller om på bloggen er steder jeg selv har besøgt og som jeg vil anbefale andre at besøge hvis de er i området og har tid. Juni og juli er festival tid i Japan så der vil være rig mulighed for at opleve parader og andre kulturelle oplevelser.
  Under hvert indlæg er der en kategori, eks Rundt i Japan, Tokyo. Hvis du klikker på den kommer alle indlæg om Tokyo frem. De samme kategorier findes for mange andre steder jeg har besøgt.
  Jeg kan sagtens lave nogen anbefalinger til dig alt efter hvor du-I skal være under opholdet og interesse.

  SvarSlet
 5. Hej igen. Tusind tak for svar og tilbuddet om anbefalinger. Jeg er begyndt at læse dine indlæg og gøre lidt notater�� Vi er pt ved at planlægge hvor vi skal stoppe på vores tur rundt. Når vi er lidt mere på plads vender jeg gerne tilbage for lidt anbefalinger. Vh Tina

  SvarSlet
 6. Jeg har 2 børn der begge går til karate og de plager mig om at komme til Japan og dine artikler gør ikke lysten mindre.

  SvarSlet
 7. Hej Torben,
  Tak, hvor er jeg glad for at mine indlæg og billeder kan hjælpe på lysten til at besøge Japan.
  Jeg håber bestemt I en dag for mulighed for at kommer herud for der er så meget at se og opleve i Japan, både for børn og voksne.

  SvarSlet