Translate

mandag den 4. april 2016

Påske i Japan.

Japanerne fejre ikke påske. Det er ikke noget de har tradition for og det har jo egentlig heller ikke noget med deres kultur at gøre så hvorfor skulle de. Jeg har nu boet herude i over 5 år og jeg har aldrig oplevet japanerne har bidt særlig meget mærke i påsken, lige indtil i år. Jeg ved ikke hvorfor påsken lige pludselig er blevet så populær herude. Jeg har selvføldig et gæt og det er sociale medier. Sociale medier gør verden mindre og lærer os om alle mulige ting og således har det sikker også bidraget til at japanerne har fået øje på påske og har tænk det skal vi da også have. Om ikke andet så kan det sikkert lokke ekstra penge ud af folk der ikke kan leve uden at være med på den sidste nye mode dille. For det er lige præcis hvad jeg føler påske er for japanerne, den sidste nye mode dille. Jeg er ikke et sekund i tvivl om at stor set ingen japanere kender til baggrunden hvorfor påske i det hele taget fejres i kristne lande og at det er en religiøs højtid. Nu er jeg ikke selv særlig religiøs, snarre tvært imod vil jeg sige, men jeg synes alligevel at man skal tænke over og sætte sig ind i hvorfor højtider fra andre lande fejres inden man begynder at tage dem til sig. Jeg synes at det er fint man interessere sig for andre landes højtider, men man skal ikke ødelægge dem og forvrænge dem til ukendelighed når man som et fremmede land tager dem til sig, man skal have respekt for det man tager til sig og vide at der rent faktisk er en dyber mening, især fra det/de lande man tager det fra.
Sidste tirsdag da jeg var ude at går kom jeg forbi en stor påske opstilling. Forårs blomsterne var sat rigtig flot op og med en masse farver, men nu tættere jeg kom på og da jeg opdagen at der var en masse påske hare også stivnede mit smil godt nok lidt og min første tanke var hvad i alverden har de dog gjort ved de stakkels påske hare. Det var en ret så alternativ udgave skal jeg lige love for. Og lige der faldt det hele bare sammen for mig fordi den der skamfering af de der sølle påske hare passer jo slet ikke ind i billedet af min påske som jeg altid har oplevet den. Lige der skinnede det bare igennem at japanerne intet forhold har til påske og derfor har de bare lavet et eller andet der for mig bare faldt fuldstændig fra hinanden. Nu kan det godt være jeg er lidt gammeldags ( og fred være med det ) men en påske hare er altså gul med en sløjfe og en kurv med æg. Jeg har også tænk over om det er fordi nu har jeg været væk fra Danmark i over 5 år og så begynder man at få et andet forhold til  højtiderne fra moderlandet og man husker tilbage på hvordan det var da man var barn og hvor det hele var det rene idyl. Der er nok en grund til man siger alting var bedre i gamle dage, men var det nu også det eller er det vores minder og hukommelse der spiller en et lille pus, jeg ved det ikke.

Hvad synes I ?? Skal man tage en masse højtider fra andre lande til sig uden rigtig at sætte sig ind i hvorfor de fejres eller skulle man heller tage og gå mere op i sit eget lands højtider og fjre dem noget mere ??


 Indrømmet, jeg var faktisk ret vild med dette store 
blomster påske æg.

6 kommentarer:

 1. Jeg forstår ikke helt hvorfor man skal fejre andres højtider, derfor forstår jeg heller ikke hvorfor nogle fejre halloween i Danmark....jo, det er måske meget (u)hyggeligt, men vi har jo også fastelavn og det er tydeligvis noget som er kommet til landet for at tjene penge...Men på den anden side, så var jeg da glad for at de i Vietnam havde gjort lidt ud af julen for de rejsendes skyld, selvom de måske ikke forstår hvad der står bag...Ift. dine billeder så synes jeg godt nok at mange af påskeharene er grimme, men det store blomsteræg er flot :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina,
   jeg er helt enig. Hvorfor har vi så travlt med at fejre alle andres helligdage. Vi har jo mange helligedage selv.
   Jeg troede netop at hvis man rejste ud i december så var det for at slippe for alt juleræset. Jeg vil gerne være hjemme i julen, men juleræset kan jeg godt leve uden.
   Ja kønne er de ikke lige fremt og jeg synes ærlig talt de ødelage den fine blomster opstilling.

   Slet
 2. Jeg synes faktisk de multifarvede harer er ret fede. Hele setuppet med de store æg og de små harer udenfor ser skønt og har lidt kant i stedet for de små gule påskekyllinger...det er dem der er gule. Ikke haren. Den er jo brun ��

  SvarSlet
 3. Hej Lotte Marie,
  du har da fuldstændig ret, en påske hare er da brun og ikke gul. Det er nok fordi jeg ikke har holdt påske i flere år at jeg blander det hele sammen ;-)
  Jeg er da glad for at høre du synes positivt om dem. Jeg går normalt ind for at det aldrig skader at prøve noget nyt, meeen på nogen områder ( især højtider ) kan jeg bare bedst lide at ting er på en bestemt måde.

  SvarSlet
 4. Hej Inger- Marie,
  Har nu lidt svært ved at forstå hvorfor man skal tage andre landes kultur og højtider til sig. Du har da ret i at i vores oplyste verden medvirker det til at vi alle sammen i alle lande skal fejre et eller andet primært af kommercielle grunde.
  Jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal mene om de harer. Farverne er smukke og hvis de ikke blev forbundet med påske tror jeg nok at jeg ville synes de var ok.

  SvarSlet
 5. Hej OnTrip.dk
  Jeg synes også primært man skal holde fast i sine egne højtider. Jeg synes social medier er godt hvis man søger viden om andre kulture, men det er jo ikke ensbetydningen med at man skal fejre det og så ender det med at være noget kommecielt man ikke rigtig ved hvad man skal stille op med.
  Jeg kan godt se hvad du mener, havde der nu stået forårs udstilling i stedet for påske udstilling så havde det passede bedre med den måde harene var malet på.

  SvarSlet