Translate

tirsdag den 29. april 2014

Golden Week

Karpe banner (koinobori)

GoldenWeek er startede i Japan. Det er en række helligdage der starter den 29. april og indtil 5. maj.
Mange virksomheder lukker helt ned i denne uge og lader deres ansatte have helt fri. For mange japanere er dette den længeste ferie på hele året de får. Mange benytter ferien til at rejse, enten til udlandet eller rundt i Japan. Priserne for at rejse i GoldenWeek kan være op til dobbelt så dyrt som til dagligt, men mange har ikke andre muligheder for at rejse så de betaler gerne. Mange hoteller er gerne fuldt booket uger i forvejen til GoldenWeek og at tage offentlig transport kan føles som om det er morgen mylder tid hele dagen.
Mange af de store attraktioner er overfyldte og man må væbne sig med meget god tålmodighed for der er meget lange køer, især ved restauranter og andre spisesteder omkring frokost og til aften.
Jeg vil ikke anbefale at man kommer til Japan i GoldenWeek, alting er overfyldt og priserne er dyrer end til daglig.


GoldenWeek.

Showa Day (Showa no hi)
Den 29. april, det er den tidligere kejser Showas fødselsdag.

Forfatnings Dag (Kenpou Kinenbi).
Den 3 maj, man mindes dagen hvor Japans nye forfatning trådte i kraft i 1947.

Grøn Dag (Midori no hi).
Den 4. maj, en dag hvor man sætter focus på miljø og kultur.

Børnens Dag (Kodomo no hi).
Den 5. maj, selv om det hedder børnenes dag er det egentlig drengene man fejre (pigerne havde deres dag i april). Man kan mange steder se store bannere af karper, især på private huse hvis de har en dreng. Mange sætter også en samurai dukke op til ære for drengen. På denne dag beder man om et godt og succesfuldt liv for sin dreng.Ingen kommentarer:

Send en kommentar