Translate

fredag den 17. juni 2016

Smuttur til Danmark.

Hvert år forsøger vi så vidt muligt at tage på en udenlands rejse. Da min mand ikke har været i Danmark i 6 år ville han rigtig gerne at vi rejste til Danmark i år. Selvfølgelig var det ikke noget problem for mit vedkommende. Enhver mulighed for at besøge familien er altid velkommen. Men det skulle bare vise sig at vi havde valgt et rigtig dårligt tidspunkt. Ugerne op til vores tur var vejret hjemme i Dk rigtig godt og vi glædet os rigtig meget til at komme hjem og nyde den danske sommer og de lyse nætter. Skæbnen ville så bare at den uge vi var hjemme stod det ned med regn det meste af tiden og vi kunne stort set ingen steder komme. Men det var dog ikke det værste. Det var turen til Danmark fra Japan.
Aften inden vi skulle afsted fik vi en mail om at vores fly var blevet aflyst, vi skulle flyve med SAS. De havde dog ombooket os til et andet fly så vi kunne komme afsted samme dag men bare via Bruxelles med ANA. En tur der normalt tager omkring 15 timer endte med at tager lidt over 24 timer. Turen fra Tokyo til Bruxelles og fra Bruxelles til Københave gik uden de store problemer. Da vi skulle fra København mod Ålborg gik der dog noget kage i det. Vi havde egentlig forladt gaten og var kommet ud til startbanen da vi måtte vende om og køre tilbage til gaten fordi piloten opdagede at flyets logbog manglede. Så vi måtte tilbage og vente på at en mekaniker skulle komme med bogen og lave det nødvendige papir arbejde med overdragelsen inden vi igen kunne gøre forsøget og komme vidre mod Ålborg. Så i stedet for kl 21.15 landede vi i Ålborg omkring kl 22.45. Vi var begge to mildest talt ret smadret da vi endelig nået frem. Jeg har virkelig bare ikke særlig god erfarring med SAS. I de nu 7 år hvor jeg har rejst med fly ( hovedsalig SAS ) har jeg 2 gange fået aflyst mit fly og 2 gange har mit første fly været så forsinket at jeg ikke nåede mit næste fly. I de 25 år hvor min mand har fløjet JAL har han kun 1 gang oplevet hans fly blev aflyst og han har aldrig oplevet forsinkelser.
Jeg har aldrig haft problemer med United, Singapore Airlines, JAL, Emirate og ANA men SAS kan virkelig give mig dårlige nerver. Jeg ville simpelthen bare sådan ønske at SAS opgav ruten mellem Tokyo og København og gav den til ANA ( som også er Star Allience ) for så ville der ikke længere være nogen problemer og servicen ville være meget bedre.
Heldigvis skulle vi ikke via Bruxelles da vi skulle hjem, der fløj de godt nok. Men langt fra til den planlagte tid, nogen der vil gætte på hvad det var piloten opdagede der manglede ??????

Men trods regnvejr tilbragte vi 1 uge i Danmark og det er jo altid godt at have mulighed for at være sammen med familien. Vi kom dog lidt ud mellem bygerne, men ikke nær så meget som vi gerne ville have været. Og efter vi var rejst hjem igen har jeg hørt at det gode vejr kom tilbage, jeg må have haft en ulykkes sky hængende over hovedet.

 Restaurant Møllehuset ved Bangsbo.

 Herregården Knivholt set inde fra haven.

 Bangsbo Herregård set fra Botanisk Have. 
( Min mand og jeg blev viet her )

 Botanisk Have.

Smørrebrød fra Restaurant Smørgåsen.

Den snu læser der måske kan genkende stederne på billederne har nok gennemskuet at jeg er fra Frederikshavn.
Frederikshavn vil altid være min hjemby selv om jeg nok aldrig kommer til at bo der igen. Heller ikke hvis jeg en dag skulle være nødsaget til at vende tilbage til Danmark. Frederikshavn er lidt ligesom Skagen og andre danske byer, der sker kun noget om sommeren når palmerne er sat ud på stranden og der er turister i gågaden. Resten af året kan det godt være en ret død by efter min mening. Frederikshavn havde engang et meget stort værft der var omdrejnings punkt for byen og skaffede arbejde til byen men sådan er det ikke mere. I en lang periode efter værftet lukkede var der stor ledighed og mange flyttede fra byen. Mange butikker i gågaden lukkede og selv den dag i dag vil man se mange tomme butikker hvis man går ned gennem gågaden og det til trodt for at Frederikshvn har en af de længeste gågader i Danmark. Jeg bliver så ked af det hver gang jeg er hjemme og spekulere på hvorfor der ikke er nogen der vil investere og få noget liv i byen. Da jeg var hjemme til jul var der så endelig sket noget. Kommunen havde i samarbejde med private virksomheder investeret i nye julebelysning og det var virkelig bare flot og noget der var værd at køre efter. Noget der virkelig kunne være et trækplaster for byen og få folk til at komme og samtidig ligge nogen penge i julehandel, men alt hvad jeg hørte var hvor negative mange folk var fordi kommunenes andel i investeringen var på omkring 3 millioner. Alle mente de penge var bedre brugt på skole og ældre området og det er måske også rigtig, men nogen gange er man også bare nødt til at investere i noget der vil få folks øjne op for byen og tiltrække nogen til at komme og handle og ligge nogen penge i byens forretninger. Men alle var så negative over for den julebelysning og jeg synes bare det var så super flot. 
Jeg kan huske det var det samme med de palmer kommunen købte i Italien til at sætte ud på stranden. Der var så mange der var forarget over det og det var da hul i hovedet at bruge penge på. Idag er Palmestranden det helt store trækplaster om sommeren og noget der virkelig får mange folk til byen og stranden er flere år i træk blevet kåret til den bedste strand i Danmark, samtidig ser man at flere andre byer også har købt palmer til deres strand og sætter ud i sommer halvåret. Så det var nok ikke så dum en investering alligevel og jeg tror det samme om julebelysningen og jeg glæder mig til at komme hjem til jul og se den igen.

Men sådan var min ferie i år, våd og regnfuld og noget af en prøvelse p.g.a SAS.

Har du været på ferie ?? Eller skal du snart ud og rejse ?? Hvis du står for snart at skulle afsted håber jeg det går problemfrit, nu ved jeg ikke lige hvordan det går med de svenske SAS piloter der strejker eller om de er ved at have fundet en løsning.


God Sommer

6 kommentarer:

 1. Hej Inger-Marie,

  Vi har skrevet sammen om det før og jeg kan kun være helt enig i dine meninger om SAS. Øv elskede at flyve med dem for år tilbage men de er sgu kommet på min hadeliste efterhånden men godt i kom afsted afligevel.
  Jeg er ked af at Danmark ikke viste sig fra sin bedste side, nu når din mand efter så lang tid, skulle have et genbesøg i Danmark. Men som du ved vejret og Danmark ja, det har sit eget lille liv.
  Det lyder til at i fik det bedste ud af det afligevel og fik nydt jeres ferie i Danmark, godt for jer.
  Vore 5 uger i USA i april var sommerferien fra sidste år så vi har endnu ikke planlagt noget. Men det bliver sikkert ikke før til efteråret når alle de andre er væk og vi kan få det (hvor den nu bliver) for os selv.
  Jeg var jo i Thailand og Cambodja i sidste måned og i næste uge tager jeg nogle dage til Belgien alene. Det er nu ikke ferie men i forbindelse med bloggen.
  Jeg skal desværre flyve derned med SAS så kryds lige finger for at flyet ikke bliver aflyst;-)

  God sommer til jer to helt derude :-)
  /Annette

  SvarSlet
 2. Hej Annette,
  det lyder spændende at I ligefremt bliver inviteret ud at rejse p.g.a bloggen. Jeg håber du får nogen rigtig gode dage i Belgien. Jeg har desværre aldrig været der, men jeg har sset nogen rigtig flotte billeder derfra.

  Ja SAS er blevet et virkelig dårligt seslvskab. Kender du Skytrax ??
  Ifølge dem er SAS et 3-stjernet flyselvskab og det laveste rangerende af alle Star Allance selskaber. Alle 8 5-stjernet flyselskaber lige med undtagelse af Qatar Airways er fra Asien og ANA er et af dem.

  http://www.airlinequality.com/ratings/5-star-airline-ratings/

  Du kan se det her.

  SvarSlet
 3. Ja, det er bestemt spændende men uden at det skal lyde som klynk så er det også behårdt arbejde. Jeg har faktisk aldrig været i Belgien så det glæder jeg mig til.
  Ja, jeg kender godt Skytrak og ja, jeg har også rigtig gode erfaringer med flyselskaber fra Asien og hvis SAS ikke snart tager sig sammen, er deres dage talte.

  SvarSlet
 4. Hehe, ja at rejse er nogen gange ben hårdt arbejde ;-)
  Jeg tror også SASs dage snart er talt. Hver gang de strejker mister de kunder fordi folks tålmodighed med dem forsvinder. Jeg kender ikke til et flyselskab hvor de ansatte strejker så meget som de gør i SAS.
  Hvert år når jeg skal bestille en billet hjem til jul diskutere vi om vi tør at satse på SAS for hvis nu deres regnskab sidst på året viser røde tal og de går konkurs og holder op med at flyve mister jeg pengene og min billet og jeg har ikke råd til at købe en ny billet hos et andet selvskab. Og det er også derfor jeg ville ønske de ville opgive den rute mellem København og Tokyo og lade ANA overtage, så er der ikke flere problemer.
  Jeg har også kun godt at sige om flyselskaber fra Asien.

  SvarSlet
 5. Jeg fløj med Finnair da jeg var i Japan, det gik godt og der var styr på tingene.

  SvarSlet
 6. Hej Lene,
  Jeg har godt hørt at Finnair har en god service, men de er desværre ret dyre at flyve med på de tidspunkter hvor jeg flyver til Dk hvilket er lige omkring højsæsonen.

  SvarSlet