Translate

tirsdag den 1. april 2014

Odawara Slot.Igår valgte jeg at tilbringe det meste af dagen i Odawara, som ligger cirka 1 times kørsel syd på med toget fra Yokohama. Det har længe stået højt på min ønskeseddel over steder jeg gerne ville se mens kirsebærblomsterne var i fuld flor og jeg blev bestemt ikke skuffet.
Det slot der står der idag er ikke orginalen, man mener at bebyggelsen af det orginale slot kan dateres tilbage til 1417. Det har 2 gange været ødelagt af jordskælv, i 1703 og i 1923. Det der står idag er bygget efter tegninger af det orginale slot og både slottet og alt det udenom er idag istandsat så det ser ud som man mener det ville have set ud i Edo perioden. Slottet har haft mange forskellige ejere, nogen har været rige og har bygget store porte som senere er pillet ned og solgte af ejere der var knap så rige. Derfor er portene heller ikke de orginale, men lavet efter tegninger af de orginale.
Der er meget aktivitet omkring slottet, ikke kun når kirsebærblomsterne blomstre. Om sommeren er der flere festivaller som trækker folk til langvejs fra. Selve slottet ligger på en høj og rundt omkring er der en park og nede bag ved slottet ligger der et lille shinto shrine. Desuden er der også en lille park til børn hvor der er kauseller og der skulle også være en lille zoo et sted.
Man kan komme ind i selve slottet, hvor de har en meget fin udstilling med arkeologiske fund der er gjort rundt omkring og de har en stor samling af våben i form af svær, bue og pile. Men det jeg synes er mest interesant at kigge på er deres samling af samurai udrustninger, det er nemlig et område hvor der har været udkæmpede mange slag. Slottet ligger nemlige på den vej man i Edo perioden brugte når man skulle frem og tilbage mellem hovedstaden Kyoto og byen Edo, som idag er det der er Tokyo. Det har været et overnatnings sted inden man skulle vidre over bjergene ved Hakone eller inden man skulle vidre til Edo.
Udover slottet og de aktiviteter der foregår ved slottet har Odawara ikke så meget at byde på og man kan sagtens besøge stedet på en halvdags tur hvis man tager afsted tidligt om morgen. Man kan også vælge at køre vidre syd på og ned til Ito og Hakone området hvor de har en masse dejlige spa hoteller og gammeldags japanske onsen hvis man virkelig vil opleve hvad japansk kultur er. Det har vi selv gjort flere gange og kan varmt anbefaldes og der er mange godt udflugts muligheder og naturoplevelser. Det er et sted hvor mange fra Tokyo tager ned i weekenden, for selv om det kun er 3 timer fra Tokyo er der en verden til forskel.


Du kan se nogle flere billeder med kirsebærblomster fra Odawara over på Dagbog fra Japan Facebook side.
www.facebook.com/pages/Dagbog-fra-Japan/145441282241967

Ingen kommentarer:

Send en kommentar