Translate

lørdag den 26. april 2014

Hakone.


I torsdags kørte mig og min mand op til Hakone. Det er langt tid siden vi sidst har været der, så vi blev enig om at køre derop og besøge nogle af de steder jeg ikke har set endnu.
Hakone ligger oppe i bjergene og det tager cirka 3 timer med tog fra Tokyo. Især om sommeren er der mange mennesker heroppe fordi det er køligere og luftfugtigheden ikke føles så kvælende.
Hakon har mange spa hoteller og det er da nok også det det er mest kendt for. Bjerget hvor Hakone ligger er egentlig en vulkan og søen Ashi er efter signe et at kraterne. Ashi er en stor sø der er mest kendt for at sejle tourister rundt i skibe der ligner piratskibe og så er Ashi kendt for Hakone shrin hvis røde torii står ude i vandet.
Vi besøgte bl.a Hakone shrine, det er ikke særlig stort men det trækker stadig en del mennesker til p.g.a toriien der står ude i vandet. Det orginalr shrine er fra år 757 og det stod på toppen af bjerget Komagatake, men i 1667 blev det flyttet ned til Ashi søen, hvor det stadig står den dag idag. Det er dog en kopi der står fordi det har været brændt ned, men genopbygget.
Man kan sagtens få et par dage til at gå i Hakone for det har så mange ting at byde på. Spa, museumer, hiking i bjergene, vandfald og så kan man besøge en stadig aktiv vulkan og spise sorte æg der er kogt i krateret af vulkanen. For hvert æg man spiser skulle ens live ifølge legenden blive forlænget med 7 år.
Da det er bjergområde er det også et meget eftertragtet sted at tage hen om efteråret, når træerne står med deres gyldne farver.
Og så er der lige det at man fra stort set alle steder i Hakone har et fantastisk syn til Mt.Fuji, hvis vejret altså er klart nok til det.

Lidt flere billeder.
www.facebook.com/pages/Dagbog-fra-Japan/145441282241967

Ingen kommentarer:

Send en kommentar