Translate

søndag den 4. juli 2021

Opdatering på situationen i Atami.

Det er dagen derpå i Atami og resten af Øst-området i Kanto der blev udsat for kræftig regn og mudderskred i går. Værst står det dog til i Atami hvor man langsom er ved at få et overblik over situationen. 
Da jeg vågnede i morges kunne jeg se det havde regnet natten igennem, men regnen er stilnet meget af i løbet af dagen og det har kun været regn i form af støvregn der er faldet dagen igennem. Regnen har nu flyttet sig til den vestlig del af Japan så nu er det områder som Nagano, Niigata, Ishikawa og Fukui, hvor min svigermor bor, der er ramt af regn. Indtil videre er der ikke nogen historier om der skulle være oversvømmelser eller mudderskred i området, men det kan jo hurtigt ændre sig. Så i dag har det for de fleste mennesker bare været endnu en dag, togene kører igen og vejene er nogenlunde farbare igen. 

Redningsmandskab fra politi, brandvæsen og selvforsvarsstyrkerne har dagen igennem 
været på hårdt arbejde i Atami. Mange steder arbejder de bogstavligtalt i mudder til knæene.
Der er stadig stor fare for nye mudderskred så arbejdet har flere gange været udsat indtil det igen var 
sikkert for dem at arbejde i de berørte områder. 

Mudderskredet startede oppe i bjergene cirka 1 km fra Atami by. Atami er omringet af bjerge
på 3 sider og havet på den 4. side. Mudderskredet havde så meget kræft på at det gik hele vejen 
gennem byen og ud i havet. Indtil videre har man fundet 2 omkommende, begge i havet, derfor har 
dykkeret fra brændvæsnet og selvforsvarsstyrkerne dagen igennem dykket i havet ud for 
Atami for at se om der er flere omkommende, men de har ikke funden nogen. 

Dagen igennem er der fløjet med drone i det område hvor mudderskredet startede oppe i 
bjergene cirka 1 km over Atami by. Der hvor skredet startede er der et cirka 100 meter krater
og vejen er væk. Man anslår at i omegnen at 200.000 kubikmeter mudder er bulderet ned mod Atami by og har haft kræft nok til at nå hele vejen gennem byen og ud i havet. 

Der er store kræfter der kom ned af bjerget hvor mudderskredet skete. 

Store dele af Atami by er begravet i mudder. 180 huse er totalt ødelagt af mudderskredet.
20 mennesker er stadig ikke redegjort for, 2 er døde men mange er heldigvis blevet reddet 
fra deres bolig og bragt i sikkerhed. 


Atami ligger i Shizuoka amt på det der hedder Izu-halvøen. Det er en by med lidt over 21.000 indbyggere og den er meget berømt for sine varmekilder. Det ligger i et naturskønt område og der er mange hoteller med onsen i området. Det er et sted hvor især mange fra Tokyo-området kommer i weekenden og ferieperioder for at slappe af. Hvis man besøger Izu-halvøen er man med sikkerhed kørt igennem byen for der er kun 1 jernbane i området og den går gennem Atami og videre til ander byer som Ito, Kawazu og Shimoda, der også er kendte byer for sine varmekilder og afslappende atsmofære. Heldigvis ser det ud til at jernbanen ikke er blevet ramt og man kan godt komme ind og ud af området med tog. Området ligger ikke så langt fra Hakone som er et andet område jeg holder virkelig meget af og ofte kommer. Hakone blev ramt af 2 tyfoner for 2 år siden og her tog det 8 måneder af få lagt nye togskinner, noget som disse områder er så afhængig af fordi de hovedesaglig lever af turister. Måske en tur til Izu skal stå på programmet i den nære fremtid for at støtte de lokale og for at nyde naturen og varmekilderne i området. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar