Translate

søndag den 2. december 2018

Zeniarai Benten Shrine, Kamakura.

I Kamakura findes der et shrine hvor man kan vaske sine penge i håb om at få endnu flere penge. 
Jeg har japanerne mistænkt for at være ret overtroisk for det er et ret populært sted. Hvad enten man tror på det eller ej, så er det alligevel værd at besøge hvis man er i nærheden for det er fyldt med historie.
Zeniarai Benten kan dateres tilbage til år 1185, hvor Kamakuras første shogun Minamoto Yoritomo efter en drøm beordrede dette shrine bygget. Når man går rundt vil man især se inde i hulen hvor man vasker sine penge at der er mange slanger. Det er fordi den drøm Minamoto Yoritomo havde var på slangens dag i slangens mdr i slangens år. 
På japansk betyder Zeniarai at vaske mønter og Benten er en buddhisk gud der forbindes med slanger.
Så groft oversat er det slange shrinet hvor man vasker mønter.


For at komme ind til Zeniarai Benten skal man igenem en tunnel der er hugget i en klippe. Så ligger stedet inden bag klippen. Det er ikke særlig stort, der er hovedbygningen, en lille sø med et vandfald og en klippehule, som er stedet hvor man vasker sine penge.
 Når man betaler for at få en kurv til at vaske sine penge i får man også et bundt røgelses pinde så man kan sige en bøn inden man vasker penge.

Zeniarai Benten ligger tæt ved den vandre-sti der fører til den Store Buddha, så det er et godt sted at starte eller slutte hvis man er til både historie og natur.Ingen kommentarer:

Send en kommentar