Translate

torsdag den 20. december 2018

Himlens Tempel i Beijing.

Himlens Tempel er et imponerende bygningsværk. Området hvor det ligger er virkelig stort, men selve templet er ikke så stort. Det ligger i en park hvor der er mange andre ting at se og opleve, men langt de fleste turister styrer direkte mod Himlens Temple og 30 minutter senere skal de vidrer. Jeg tror vi brugte omkring 4 timer på bare at gå rundt og se ikke kun Himlens Tempel, men også mange af de andre bygninger og selve parken. 
Hele området dækker 2,73 km2så ligesom alt andet i Beijing er det et sted der kræver gode gå-ben og gode gå-sko.
Parken i sig selv er også en oplevelse. Vi kom en lørdag formiddag og der var fyldt med kinesere der sad og spillede kort, øvede på forskellige instrumenter og sang hvad der nok har været kinesiske folkesange. De tiltrak hvert fald meget opmærksomhed fra især vestlige turister der var på vej ind for at se Himlens Tempel. Jeg kunne heller ikke selv lade vær med at stoppe op for nogen af grupperne sang faktisk ganske godt. Desuden var det en virkelig god mulighed for at se hvad kineserne fordriver tiden med når de ikke er på arbejde, jeg kan kun sige kineserne virker som meget sociale mennesker.
Men efter at have gået lidt rundt i parken ved indgangen besluttede vi os for at gå vidre op til Himlens Temple som jo var den egentlige grund til vi var der. Det er egentlig nemt nok at finde, det er bare at følge strømmen af mennesker.

 Himlens Tempel

 Himlens Tempel

Vi kunne se toppen før vi kunne se hele templet. Gennem en port og så var vi der. En fuldstændig rund bygning på 36 meter i diameter og 38 meter høj omringet af marmor trapper i 3 niveauer. Himlens tempel er lavet kun af træ og der er ikke brugt søm eller skruer. Himles Tempel blev bygget  1404-1420 efter befaling fra Kejser Yongle. Det originale tempel står der ikke mere, det brændte ned i 1889 da et lynnedslag forårsagede en voldsom brænd.
Man kan gå op af marmor trapperne og helt hen til templet, men man kan ikke komme indenfor. Det ligger et museum i en af de andre bygninger ude i siden der fortæller ret godt om hvordan det ser ud indvendigt og hvad betydningen af alle symbolerne betyder. Der er gamle billeder af templet også fra da det var besat under den 2. opium krig og bokser-opstanden. Et lille, men ret så intereasant museum der fortæller templets historie i billeder og tekst.




Templet er blevet brugt til af bede om god høst. Hvert år dagen før vintersolhverv gik Kejseren i optog ud til templet fra Den Forbydte By. Han overnattede ude i templet og på årets korteste dag ville han gå op til Det Runde Alter for at bede om en god høst. Kejseren ville bede forskellige bønner og udføre ritualer, der blev brændt røgelse, ringede med klokker og slået på gongoner.










Det Himelske Tempel er 1 af 7 steder i Beijing der er på UNESCO's Verdensarv Liste. Stedet blev  optaget på listen i 1998.

Det var et rigtig spændende sted at besøge fordi der ligger så meget historie gemt her, ligesom i Den Forbudte By. Jeg er virkelig taknemmelig for at steder som disse er blevet passet på så de den dag i dag stadig står her. Sådan nogle steder giver et fantastisk indblik i en verden så fjernt fra den måde vi lever på i dag, men uden disse steder havde vi ikke en historie der kan fortælle os hvem vi er og hvordan vi er kommet der til hvor vi er i dag. Som en der holder meget af historie og kultur gør det ondt helt ind i sjælen hver gang jeg ser og høre om at et sted er blevet ødelagt eller går i forfald fordi man bare er ligeglad. Så når man skal betale entre for at komme ind sådan nogle steder er det helt i orden. Største delen af det entre penge går til er vedligeholdelse af stedet så det også er her om 20-30-40 år. Så nej, jeg har bestemt ikke noget imod at betale entre penge og jeg synes det er så ærgeligt når nogen fravælger steder p.g.a af de skal betale entre. Mange steder ove hele verden er afhængig af disse entre penge for at kunne få tingene til at løbe rundt og holde åben så stedets historie ikke går i glemmebogen.

Hvordan har du det med at betale entre ?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar