Translate

fredag den 24. juni 2011

Varmerekord.

Da jeg sad og spiste sammen med min mand inden han skulle på arbejde sad vi og så nyheder.
Cirka 200 km nord for Tokyo ligger der en by og et præfekture der hedder Saitama, selve byen ligger omringet af bjerge og det ligger indland. De har idag haft 39,8 grader, det er første gang i 20 år de så tidligt på sommeren allerede har haft så høj en temperatur, de billeder derfra de viste så virkelig også varme ud.
Over på vestsiden af Japan døjer de så med et helt andet problem, kraftig regn og oversvømmelse og som om det ikke var nok er der en tyfon på vej. Som det ser ud lige nu vil den snitte Okinawa og fortsætte direkte mod Korea, men den kan jo nå at skifte retning og gå i land over på vestsiden, lad os bare håbe det ikke sker eller den i det mindste så vil tabe så meget af pusten at den bliver nedgraderet til en tropisk storm.
Hernede i Tokyo er de første 15 mennesker allerede kommet på sygehust pga dehydering, for en ældre dame på 70 er det meget alvorligt.
Strømforsyningen kan også snart blive et problem, hvis temperaturen bliver ved med at stige som den gør lige i øjeblikket, idag har strømforbruget her i Yokohama været på 91 procent af hvad de er i stand til at producere.
Min mand siger at her i Yokohama vil de højeste temperature nok nå omkring 36-38 grader om 1 mdr og om natten ikke under 25 grader, det er sjældent vi når de 40 grader, men det kan selvføldig godt være det sker, man skal aldrig sige aldrig.
Idag har vi haft 29,7 men fordi det har blæst en hel del har det ikke føltes så slemt, I weekenden skuller der også blive varmt, men derefter falder temperaturen lidt og de har lovet regn, men nu må vi se, det kan hurtigt ændre sig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar