Translate

fredag den 1. juli 2011

Ud i det blå

I mandags blev jeg hentet fra skolen af min mand og svigerfar, som tog os med ud til Stillehavet og et sted hvor der lå en fiskerestaurant på havnen. Om morgen køber de fisk af de lokale fiskere, så det var friskfanget fisk vi fik til frokost. Dette er min frokost, sashimi af flere forskellige slags fisk og det smagte virkelig bare godt. Det der er i den lille blå skål er gele med fiskeæg.


Hele min frokost, sashimi, miso, kogte grøntsager, stegt fisk med hvidkål og ris.


Bagefter gik vi ned til vandet. Dette har engang for millioner af år siden været havbund. Jeg synes det var vildt spændende at gå rundt her og kigge på alle de forme havet har skabt gennem tiderne.

Flere steder var det muligt at få dyppet fødderne i Stillehavet og det var også meget tiltrængt for der var 34 grader i mandags.

Flere steder så det ud som om der var undervandshuler.



Stillehavet, utroligt smukt, men også meget kraftfuldt og farligt.


En trane. Nogle fiskere bruger dem til at fange fisk med, det er en meget gammel tradition her i Japan. De binder en snørre om halsen på den så den ikke kan spise fiskene, men aflevere dem igen når den kommer op fra vandet.

På vej tilbage til bilen så vi dette stykke træ i vandet og det var tydeligt der var nogle udskærringer på det og vi kunne ikke lade vær med at tænke på om det engang har været en del af en eller andens hus som blev totalt ødelagt af tusnamien og taget med ud da vandet trak sig tilbage og derefter er endt hernede med strømmen.


Kæmpe kaktus på en lille bakke.


Gemt i en lille hule stod dette alter. De er meget almindelige her i Japan og man kan finde dem alle vegne. Der stod en del vandflasker dernede, som nok er gaver til havet og som skal sikker en fisker en god fangst og sikker hjemkomst igen. Jeg kan huske første gang jeg så sådan et alter, troede jeg det var et mindesmærke for en eller anden, men min mand sagde det er ment som beskyttelse for stedet hvor det står placeret.

Det var en rigtig god dag. Jeg elsker at være ved havet og jeg var glad for at få en dag ved Stillehavet og jeg fik da også fødderne dyppet i vandet flere gange.

3 kommentarer:

 1. Det ser fedt ud! Ved du hvorhenne det var, nærmere bestemt?

  SvarSlet
 2. Hej Jonas,
  Kan I holde varmen oppe i Tokyo, min mand siger det bliver varmere endnu.
  Restauranten vi spiste på er i Matsuwa, det er cirka 1 times kørsel i bli herfra.
  Og derefter kørte vi cirka 10 minutter tilbage til en by der hedder Miura hvor vi gik ned til vandet, det minder meget om sådan en turistby a la Blokhus eller Løkken, men der var nu meget hyggeligt alligevel. På vejen hjem kørte vi forbi Kejserfamiliens sommerpalads, men jeg kan ikke huske hvad den by hedder.

  SvarSlet
 3. Tak for det. Jo tak, det går helt udmærket med at holde varmen! Ville være lykkelig hvis jeg kunne gå på arbejde i boxershorts...

  SvarSlet