Translate

fredag den 29. juli 2011

Oksekød og løg oven på ris (Gyudon)

Dette er en af mine ynglings retter og også min mands så det er noget jeg tit laver eller vi tager ud og spiser, det er nemt og ikke særlig dyrt. Det er en japansk udgave af fast food. Opskriften er til 1 person.

2 spsk olie
1/2 løg skåret i tynde båe
250 g oksekød skåret i tynde strimler (2mm)
1/2 tsk okseboullion pulver rørt ud i 1 dl vand
2 spsk soya sauce
3 spsk sake
1 tsk sukker
kogte ris
2 spsk røde syltede ingefær

Start med at kog risene så de er færdig når kødet er færdigt.
Varm olien i en pande og steg løgene indtil de er klare. Tilsæt kød og steg det let.
Tilsæt boullion, soya, sake og sukker og rør det hele godt sammen. Steg indtil kødet er gennemstegt og sovsen begynder at blive lidt tyk. Put risene i en skål og hæld kødet og sovsen over, top med røde syltede ingefær.

Nogen kan lide at spise dette med et sammenpisked æg hældt over, det bryder jeg mig bare ikke så meget om, men det er jo smag og behag. Håber der er nogle der har lyst til at prøve at lave det og lad mig endelig vide hvad I synes om det.

1 kommentar:

  1. Hej Søs

    det lyder rigtigt lækkert, det har Jette og jeg også spist meget af Japansk mad er bare lækkert

    SvarSlet