Translate

tirsdag den 3. juni 2014

Kamakura.

 Igår var jeg en tur i Kamakura. Det tager cirka 1/2 time med tog her fra Yokohama og cirka 1 time fra Tokyo. Kamakura var engang hovedstad i Japan, men idag er det en mindre by med omkring 175.000 indbyggere. Kamakura er omringet af bjerge på 3 sider og Stillehavet. Det tempel jeg besøgte igår hedder Hasedera og der ligger i den gamle del af byen.  Det er et af de store buddhistiske templer og det kan dateres tilbage til år 736. Selve templet er kendt for sin 9,18 meter høje træstatue belagt med guld med 11 hoveder. Det er denne statue templet er bygget til. Udover statuen er stedet kendt for sine hotensiaer der i Japan er et symbol på sommer og regntiden. Desuden er der en hule med flere foskellig rum hvor man kan skrive et ønske og sætte en lille Buddha statue.
 Om sommeren når hotensiaerne er i blomst er der virkelig mange mennesker. Jeg kan huske det første år jeg kom for at se hotensiaerne måtte vi vente i kø næsten 1 time før vi kunne komme op i bakkerne bag ved templet hvor de står. Jeg ved ikke helt bestemt hvor mange buske der er, men et forsigtigt gæt vil være mindst 10.000 planter i blå, lilla, lyserød og hvid. Det er så flot et syn når de står i fuld flor. Da jeg var der i går var der da knap så mange mennesker som første gang jeg så den, men det skyldes nok at de ikke står i fuld flor endnu. Jeg vil skyde på de var omkring 60-70 procent sprunget ud, men det var stadig flot. Det gode ved at der ikke var så mange mennesker var at det var nemmere at stoppe op og tage billeder, man skulle ikke hele tiden bevæge sig for ikke at lave trafikprop på de små stier
 Der står mange monomenter og statuer rundt omkring, både ved templet, i haven og oppe i bakkerne bag ved templet. Især om sommeren når det hele er frodigt og grønt får man den fornemmelse af at de kommer ud fra deres små hjem under træerne og buskene for at hilse på de besøgende. Når man går rundt oppe i bakkerne har man en hel fantastisk udsigt over Kamakura by, stranden og havet som oftes er fyldt med surfere. Der er også en cafe hvis man skulle være blevet sulten eller man kan sidde udenfor med sin egen madpakke og nyde udsigten over Kamakura. Hvis man vælger at sidde udenfor at spise skal man dog passe på ørnene, jeg tror det er musvåger, for de kan være ret så nærgående.
 En stenpagode midt i alle hotensiaerne og en af de små familier der bor under hotensiaerne.
Nu er der selvføldig mange andre ting i Kamakura man kan se ud over Hasedera. Ikke lange herfra står Den Store Buddha, som nok er det de fleste forbinder med Kamakura.
Det største shrine i Kamakura er uden tvivl Hachimangu, som ligger i gå afstand fra Kamakura station. Det er et shinto shrine. Der er en alle midt på den trafikeret vej der fører op til stedet og om foråret blomster 100-vis af kirsebær træer på hver side. At gå op gennem denne alle er et absolut must, især når kirsebær blomsterne blomstere. Kommer man i weekenden kan man være heldig at se et bryllup, en speciel oplevelse da de er meget anderledes end vi er vandt til.
Af andre steder der er værd at besøge kan nævnes Kencho-ji, Engaku-ji og Hokoku-ji som også er bedre kendt som bambus templet. Grunden er at der ved templet er en bambus skov og der ligger et lille tehus hvor man kan købe en kop te og sidde og kige ud på bambus skoven. Et rigtig godt sted at sidde og filosofere.
Man kan også besøge Zeniarai Benzaiten og vaske sine penge i helligt vand så de begynde at formere sig.

Kamakura er omringet af bjerge på 3 sider hvilket gør at der også er mange hikking stier i området. Jeg har personligt gået flere af dem og det er ikke nogen der kræver andet end et par gode sko og at man medbringer en flaske vand da der jo ingen drikke automater er placeret herude. Mange af stigerne fører fra et tempel til et andet, da det var den måde man kom rundt på i tidernes morgen. Kamakura har også en lidt voldlig historier da der i disse bjerge har fundet mange kampe sted mellem forskellig samurai klaner, derfor er der mange gravsteder i klipperne på bjergene. Jeg har hørt at man ligefremt kan finde knogler, men det har jeg aldrig selv gjort og skulle man finde nogle skal man lade dem ligge da mange steder er sidste hvilested for samurai krigere. Jeg har også hørt nogen sige at de har hørt mærkelige lyde og følt sig iagttaget, når de har gået tur derude. Om det er vinden der har spillet en et lille pus eller om der er noget om snakken må vel helt komme an på hvor meget man tror på at der er mere mellem himmel og jord end det man kan se med det blotte øje. Uanset hvad så er Kamakura et rigtig dejligt sted.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar