Translate

tirsdag den 17. juni 2014

At rydde op efter sig selv.

Japanske fans rydder op efter sig selv efter kampen mod Elfenbens Kysten.

De fleste har nok fundet ud af at VM i Brasilien er gået igang. Japan tabte sin første kamp mod Elfenbens Kysten og det var der selvføldig mange japanere der var meget skyffet over. Men efter kampen begyndte japanerne at rydde op efter sig selv og det har åbenbart skabt stor opmærksomhed. Nu sidder jeg så og synes det er underligt at det kan skabe opmærksomhed at man rydder op efter sig selv. Det er da meget normalt at man gør, ik ???
Hvis man rejser rundt i Japan vil man opleve at her er meget renligt og japanerne smider ikke affald på gaden eller andre steder og hvis der ikke lige er en skraldespand i nærheden tager man sit affald med sig indtil man finder en skraldespand eller smider det ud når man kommer hjem. Man ser ofte japanerne har en lille ekstra pose med til at samle affald i når de tager nogen steder. Japanerne gør meget ud af at sortere deres affald. Det er opdelt i papir, plastic, flasker/dåser og almindeligt affald. Batterier skal afleveres i specialle beholdere og stort affald som møbler og elektronik skal speciel afhentes og det skal man betale for. Desuden er der bestemte dage hvor man smider bestemte grupper af affald ud, eks. i dag er det tirsdag hvilket betyder at  må vi smide flasker/dåser ud. Man samler det ude på gadehjørnet på den vej man bor og så bliver det afhentet i løbet af formiddagen. Ja, jeg skal gerne indrømme at japanerne har et omfattende system for sortering af deres affald og selv for japanerne kan det være svært at finde ud af hvilket stykke affald der tilhøre hvilken gruppe. Men man lære det efterhånden.
Men jeg undre mig stadig over at det kan skabe så meget opmærksomhed at man rydder op efter sig selv, det er da ganske almindelig gode manere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar