Translate

mandag den 6. februar 2012Vi har fået dette billede fra min svigermor, det er hendes hus. Hun bor over på vestsiden af Japan og det har sneet meget kraftigt. Der er faldet over 1 meter sne. Da det var værst kunne hun ikke komme ud af huset, men lige nu er der pause i snevejret, så hun har været i stand til at grave en lille sti.
Det der bekymre os mest er om taget kan holde til det, sne vejer meget.
Nogle steder er det faldet over 4 meter sne og der er huse begyndt at kollapse under vægten af sne. Nogle steder ved de slet ikke hvor de skal køre det hen mere.
Jeg har hørt og set over CNN at Europa også er ramt af sne og kulde, men jeg må indrømme jeg ikke lige ved hvor meget sne der er komme i Danmark, kun at der er omkring minus 10 grader om dagen.
Her i Yokohama er det mere mildt, vejret har været dejligt her i weekenden og imorgen tirsdag har de lovet op til 15 grader, dog med regn.
Regn, det bliver dejligt med lidt regn. Så vil luftfugtigheden forhåblig stige, den er nede på 19 procent, det er hårdt for huden især i ansigtet. Men heldigvis har det snart en ende.

2 kommentarer:

 1. Ejj hvor snyyd! :-)
  Ville også rigtig gerne have at der kom noget mere sne, her hjemme i dk!
  PS. Hvor meget kostede det at flytte til Japan??

  SvarSlet
 2. Hej Sigrid,
  jeg synes nu det er ved at være for meget af det godt. I mandags blev en 5-årig pige drabt af sne der faldt ned fra et tag. Igår var det meget mildt og det regnede en del, men nu er det blevet koldt igen og den våde sne er frosset og meget glat nu. Indtil weekenden er der meget kraftig snefald flere steder og når det ligger sig på den frossne sne der allerede ligger er faren for laviner bare endnu større nu, så jeg ville være helt tilfreds med der ikke kom mere sne nu. På et tidspunkt begynder det at tø og når det sker vil vi stå med storre oversvømmelser.

  Jeg er faktisk ikke helt klar over hvor meget jeg betalte i sin tid da jeg flyttede herud. Nu er min mand japaner og derfor kender han jo systemet indefra, så mange ting gik let for os. Min mand havde fundet lejlighed til os og havde fået et arbejde der kunne forsørge os begge, så jeg behøvede jo ikke at skulle tænke på startkapital.
  Det jeg har brugt penge på er flybilletten og det jeg skulle have sendt herud, alt andet var ordnet da jeg kom herud. Jeg vil skyde på jeg brugte omkring 20.000 kr.
  Japan er ikke et nemt land at komme til som udlænding hvis man ingen kontakter har fordi det hele er så meget anderledes og fordi det er få der taler engelsk.
  Det er nemmere hvis man kan blive udstationeret via ens arbejde, så de ordner det hele hjemmefra eller man har et stort lokalt netværk der er villig til at hjælpe en.
  Kommer man herud alene og skal skaffe lejlighed og have nok til at forsørge sig selv indtil man kan få et arbejde er det et helt andet beløb vi er oppe i, du skal nok mindst have 150.000 til 200.000 kr i baghånden du kan bruge.
  Det er svært for udlændinge at finde arbejde medmindre du kan sproget eller er så god til engelsk at du kan undervise i det.

  SvarSlet