Translate

mandag den 20. februar 2012

Kun i Japan 3


Kamuchi. Det er egentlig ikke japansk, men det kommer fra Korea. Det er grøntsager i chilisovs. Det man køber her i Japan kan de fleste spise, men tager man til Korea er det lidt noget andet. Der er flere grader af hvor spice det er og nogle af dem skal man altså virkelig være hard core inde for spicy mad for at kunne spise. Det første billede er færdiglavet sovs på flaske, det andet billed er den virkelige vare. Man kan få dem med mange forskellige grøntsager i, denne er mest med kinakål. Mange bruger det også til at putte oven på ris.


Konyaku eller glasnudler. De kommer færdig i en pose med væske og de bruges hovedsaglig til at komme i sammenkogte retter. Man kan også købe dem i store stykker man selv skære ud og de fåes også i brune og grønne udgaver. de er meget sunde og indeholder næster ingen kalorier.

Vores aftensmad. Kamuchi nabe med grøntsager og svinekød. I Danmark vil de fleste bruge kinakål til salat. Herude er det så nok det eneste det ikke bruges til. Det bliver skåret i store stykker og kogt. Det kan også bruges til wokretter.

Når man så næsten er færdig og det kun er sovsen tilbage tilsætter man ris, der suger noget af væden og bliver til en hel ny ret i sig selv.Normalt er japansk mad meget mildt og skånsomt mod maven. Men som bekendt ingen regler uden undtagelser og her er undtagelsen altså kimuchi.
Korea er kun 2-3 timers flytur fra Tokyo og mange japanere tager gerne til Seoul eller Pusan på en forlænget weekend eller med det ene formål at købe kimuchi.
Er man i Korea for første gang skal man nok ikke lige ligge ud med en gang kimuchi for så vil største delen af ens tid nok foregå på toilettet. Der er stor forskel på den kimuchi man køber her i Japan og så den man får i Korea.
Jeg har ikke selv været i Korea og smagt deres kimuchi, men min mand har og han siger at japansk kimuchi er vand ved siden af den man får i Korea. I Korea skal man have et lommetørklæde ved hånden til at tørre sveden af panden. Jeg har dog smagt mad fra Korea, noget har vi selv købt og noget har jeg fået fra en koreansk pige jeg går i skole med og det er meget spicy. Noget af det smager rigtig godt og andet er jeg ikke så vild med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar