Translate

tirsdag den 19. marts 2013

Strømsvigt på Fukushima værket.

Det kom i dag frem at  der har været stort strøm svige på atom kraftværket i Fukushima, det vil faktisk sige at de er gået helt i sort da der har været en kortslutning i det system der hjælper med at holde atom reaktorerne nedkølet.
Det startede i går aftes ved 18.00 tiden og der blev straks slået alarm, for hvis temperaturen stiger i reaktorerne kan det blive meget farligt og vi kan få en ny nedsmeltning. Det er reaktor 1,3 og 4 der er uden strøm og temperaturen er steget en smule men ikke alvorlig for de har været i stand til på andre måder at holde dem nedkølet.
Her til aften, næsten 24 timer sener har de fået genoprettet strømmen og nedkølings systemet til 2 af reaktorerne og de regner med at strømmen til den sidste reaktor vil komme op og køre igen her i løbet af aften.
Her lidt over 1 uge side at det var 2 år siden jordskælvet og tsunamien ramte, kom det som en kraftig påmindelse om at der stadig er meget lang vej endnu med at få lukket værket ned. Det går kun langsomt frem og de støder på mange forhindringer undervejs.
Man er begyndt at kunne se flere af eftervirkningerne  på alt det der skete, bland andet ser man mange misdannelser hos fugle der lever i området, men også hos fisk og det er et stort problem for en nation som Japan hvor der spises så meget fisk. Der vil uden tvivl også i fremtiden være misdannelser, ikke kun hos mindre dyr men også større dyr.
Hvordan det vil påvirke de mennesker der bor i området og var tæt på værket da det sket kan kun tiden vise, men jeg er sikker på de også vil ramme dem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar