Translate

tirsdag den 26. marts 2013

Mochi
Nu er det ikke kun syns sansen der bliver forkælet i disse dage med de mange kirsebær blomster, der skal også være lidt godt til ganen.
I Japan kan man købe en snack der hedder mochi. Den kommer i mange forklædninger og hedder derefter også noget forskelligt, men som basis er de lavet af det samme.
Dejen er fremstillet af risvand og indeni kommer man en tyk pasta lavet af røde bønner. Det er de samme røde bønner vi ville bruge i chili con carne og andre gryderetter, men i Japan bruges de til at fremstille desserter. Først skal de stå i blød natten over, hvorefter de koges i cirka 2 timer. Derefter bliver de mast gennem et klæde og den pasta man så får bliver kogt med sukker og derefter er det klar til brug.
Mochien på billedet er selvføldig med smag af kirsebærblomster, om man vil spise bladet er op til en selv, nogen kan lide det, jeg kan ikke, jeg synes det har en meget bitter smag.
Den mest traditionelle smag er søde bønner, men man kan også få dem med chokolade, jordbær, grøn te, kastanje og kirsebærblomst smag.
Man kan også få nogle kugler af mochi der er sat på en pind og så er der forskellig sovs over, det kan være sød bønne sovs eller en tyk sød soja sovs, det kaldes for dango og det smager faktisk rigtig godt, især kan jeg godt lide den med sød sojasovs.
Søde røde bønner bruges i mange forskellige desserter, fra en tyk blød masse til tynd sovs med hele bønner i, det bruges til is, som fyld mellem 2 små pandekager men mest af alt til mochi.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar