Translate

onsdag den 20. marts 2013

Sankeien Park.Jeg har fundet en rigtig dejlig park, hvor jeg kommer meget især for at fotografere. Den har alt, natur, dyr, søer, gamle bygninger og en pagode. Det bedste er dog at der er blomster fra starten af marts og indtil efterårs farverne falder sidst i november.
Så hver gang jeg kommer er der noget nyt at kigge på og tage billeder af.

I dag er helligdag i Japan, det er Shunbun no hi, oversat betyder det noget i retningen af  at vaske ens forfædres gravsten. Ugen hvor denne helligdag falder hedder Haru no Higan. Higan betyder den anden bred og det hænger sammen med buddhistisk tro om at en flod er fyldt med illusioner, følelser, smerte og sorg og det adskiller mennesker på jorden i at nå  Nirvana. For at opnå en indre fred må man forlige sig med disse følelser og krydse floden over til den anden side og 1 gang om året hvor dag og nat er lige lang, som i dag, vil Buddha vise sig på jorden og føre dem der har krydset floden til Nirvana. Mange mennesker bruger dagen i dag til at besøges familiens gravsted, vaske gravstenen, brænde røgelse, bede en bøn og ligge små gaver i form af sake (japansk ris brændevin) og ohagi (små ris boller med grønne bønner).
Bagefter holder mange picknick i parker eller går ud og spiser. Derfor var der rigtig mange familier i parken da jeg var ude at fotografere i dag.
I søen er der mange karper og mange børn synes det er sjovt at fodre fiskene, men mange bliver forskrækket for nogen af dem er virkelig store og de hoppe op efter maden. Så i ren og skær forskrækkelse taber de alt brødet ned i vandet og det skabte en hel del fiske slagsmål til stor begejstring for dem der stod og så på.
Jeg ved ikke lige hvad der var sjovest, ansigts udtrykket på børnene når de blev forskrækket over hvor store karperne rent faktisk er eller karperne der sprang oven i hinanden  i kamp om at få mest muligt af brødet.

I går skrev jeg om at der var strøm svigt på atom kraftværket i Fukushima. Her til morgen havde de dog fået genstartet systemet så de kan holde reaktorerne nedkølet. I aften nyhederne kunne de så fortælle hvad der var årsag til kortslutningen. Det viste sig at være en cirka 15 cm lang gnaver der havde været på spil, om det var en mus eller en rotte var de ikke helt sikker på for den var blevet godt stegt efter den havde sat tænderne i relæet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar