Translate

fredag den 8. april 2011

Hikawa Maru Yohohama (Queen of the Pacific)
Måger der soler sig


I onsdags da vi gik nede på havnen var det et skib der virkelig fangede min interesse og da min mand fortalte mig at det havde været hospitalsskib under 2 verdenskrig blev interessen ikke ligefremt mindre og jeg tænkte der må være en historie og ganske rigtigt det var der også, den kommer lige om lidt.

Desværre nået vi ikke om bord på skibet da der kun var en time til de lukkede og derfor ikke tog flere besøgende ind så det må jeg have til gode til en anden dag, men her kommer historien alligevel.

Hun blev bygget i 1929 og hendes jomfrurejse gik fra Kobe til Seattle den 13 maj 1930. Hun er 1 af 3 søsterskibe der alle er opkaldt efter shinto helligdomme, men de 2 andre overlevede ikke 2 verdenskrig. Skibet blev brugt som cruise liner mellem Japan og USA og Charlie Chaplin er en af de mere promenente gæster der har sejlet med hende. I 1941 inden Japan trådte ind i 2 verdenskrig, blev hun også brugt til at transportere jøder der flygtede fra Hitlers nazi Tyskland til USA eller Canada via Japan. Da Japan trådte ind i 2 verdenskrig blev hun ombygget til hospitalsskib og dermed undgik hun at blive bombet af de allirede. Efter krigen blev hun brugt til troppetransport af amerikanere, men blev leveret tilbage til Japan i 1947, hvor hun sejlede som containerskib mellem USA og Japan. I 1954 blev hun restaureret til atter at bringe passagere over Stillehavet, men i 1960 blev konkurrancen fra den voksende flytrafik for stor og hun blev taget ud af drift. I 1961 blev hun permenent lagt for anker her i Yokohama og brugt som museum og vandrehjem. I 2006 blev museumet lukket og hendes fremtid var meget usikker, men heldigvis valgte NYK Line som ejer hende at restaurere hende og den 25 april 2008, på hendes 78. års fødselsdag blev hun atter åbnet for publikum som museum.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar