Translate

tirsdag den 28. april 2015

At vælge en rejse destination.

Som de fleste nok har bemærket har der været ret stille på bloggen de sidste par uger. Det skyldes ikke at jeg har opgivet at blogge, tvært i mod. Jeg har været ude at rejse og finde inspiration til nye ting at fortælle om her på bloggen. Min mand og jeg forsøger at komme på mindst 1 stor rejse sammen hvert år. Som regel rejser vi i marts / april / maj. Det er stadig uden for sæsonen så ikke så dyrt og desuden er det det tidspunkt hvor min mand har nemmest ved at få fri fra arbejde uden at det skaber en masse problemer.At rejse er jo ikke bare at tage afsted fra den ene dag til den anden. Først skal der vælges en destination hvilket i vores tilfælde ikke er det letteste. Ikke fordi vi ikke kan blive enig, men mere fordi vi har ret svært ved at begrænse os og holde fast i en destination. Der er så mange steder vi begge gerne vil hen og det ender som regel med at vi trækker lod og lader tilfældigheden vælge. I år stod valget mellem Vietnam, Frankrig, Malaysia, Italien, Cambodia og Californien som endte med at blive vinderen. Vi havde også snakket meget om Sydafrika men vi droppede det fordi det endte med at skride langt over vores budget.


Da det endelig lå fast at det skulle være Californien skulle vi til at finde ud af hvad vi ville opleve og ikke mindst hvor vi ville hen i Californien. Valget faldt ret hurtigt på San Francisco fordi jeg altid gerne har ville besøge Alcatraz og se Golden Gate Bridge og fordi det er i god køre afstand til Yosemite National Park. Min mand har boet 3 år i Californien før vi mødte hinanden og kender San Francisco og omegn ret godt så det var for mig nærmest som at have en lokal guide. For mig var det første gang at skulle til Californien, ja USA i det hele taget.


I stedet for kun at være i San Francisco 7 dage havde vi lejet en bil og det endte med at blive en mini roadtrip med San Francisco som start og slut destination. I den uge vi var der nåede vi også til Yosemite National Park, Salinas, at køre Big Sur og tilbage til San Francisco hvor vi tilbragte de sidste 2 dage af vores tur. Jeg var rigtig glad for at vi havde lejet en bil så vi kunne komme rundt og se forskellige steder, det gør bare oplevelsen større end kun at være begrænset til et sted.


Jeg må ærlig indrømme at USA aldrig rigtig har stået øverst på min liste over steder jeg gerne vil besøge. Jeg har et lidt negativt indtryk af USA. Det der forarger mig mest er deres mad. Jeg havde virkelig et billede af at deres mad ville dryppe af fedt og olie. Desuden er jeg stor modstander af GMO og Monsanto. I USA sprøjter de ofte deres fødevare med kemikalier der er forbudt i Europa, Asien og Australien fordi det er direkte påvist at det er sundhedsskadeligt og ligefremt kan fremkaldt kræft. Jeg forstår ganske enkelt ikke deres madpolitik. For det andet har jeg meget lidt forståelse for at alle har ret til at eje våben og at selv børn går til skydetræning. Kan de virkelig ikke se at der er en sammenhæng mellem det og alle de skole skyderier man så ofte høre om. For det trejde kan jeg ikke lide deres politibetjente, jeg har et billede af at de er magt liderlige og skydegale. Så er min holdning om USA sagt. Men jeg tog glædeligt afsted og fuld af forventninger for at få selvsyn på sagen og om det nu også var som jeg havde forstillet mig.


 Når vi har været i udlandet har jeg kun skrevet om det i et enkelt indlæg eller 2 for ikke at tage fokus væk fra Japan som er det bloggen handler om. Men jeg har bestemt mig for at sådan skal det ikke være mere og i fremtiden nå vi også har været i udlandet vil jeg fortælle langt mere om det og vise langt flere billeder end jeg har gjort før hen. Mit liv leves ikke kun i Japan, men også i Danmark og resten af verden som jeg elsker at opleve og rejse rundt i så snart chancen byder sig. Så det næste stykke tid kommer der en masse fra Californien og jeg håber selvføldig at I vil læse med også om det.

2 kommentarer:

  1. Hvor lyder det spændende. Glæder mig til at høre mere om jeres rejse (:
    http://cammi.dk

    SvarSlet
  2. Hej Camilla,
    jeg glæder mig også til at dele billeder og fortælle om det her. Det bliver for mig som at opleve det hele igen når jeg tænker tilbage og skal beskrive det :-)

    SvarSlet