Translate

onsdag den 28. maj 2014

Nikko 1-dags tur fra Tokyo.

 Hvis man besøger Tokyo og har afsat 1 uge eller 2 kan det jo være godt at komme lidt ud af byen og se på hvad Japan ellers har at byde på. En af de mest populære udflugts muligheder er Nikko. Det tager kun et par timer fra Tokyo og man skal ikke skift tog mere end 1 eller 2 gange alt efter hvilken station der er nærmest ens hotel. Det størstedelen vil se i Nikko er Toshogu Shrine. Det er mindested og gravplads for en at de største og mest magtfulde shoguner i Japans historie, Tokugawa-klanen. Det er et rigtig stort sted og vil man se det hele tager det mindst et par timer. Efteråret skulle være et af de smukkeste tidspunkter at besøge stedet for der er mange træer der skifter farve på det tidspunkt. Jeg har selv været der flere gange ( god nok ikke om efteråret ) og det er et af mine ynglings steder at komme. Hver gang jeg kommer der bliver jeg stadig overvældet at hver smuke der er. Nogen steder kan man bare besøge om og om igen uden at blive træt af at kommer der, det  er Nikko og toshogu shrine et godt eksempel på.
 Der er flere steder i Nikko der er optaget på UNESCO World Heritage List og det er bestemt værd at se de andre steder også. Nikko er en hyggelig lille bjerg landsby, så der er god mulighed for at vandre lidt i bjergene og se vandfald og andre steder med udsigt. Især om efteråret er der enormt mange mennesker i Nikko fordi det er kendt for sine smukke efterårs farver, men det skal man endelig ikke lade sig afskrække  af.
http://en.wikipedia.org/wiki/Shrines_and_Temples_of_Nikk%C5%8D
Dette er en list over templer og shrines i Nikko og de ligger alle i gå afstand fra hinanden og de er alle en del af UNESCO World Heritage i Nikko.
Hvis man fortsætter længere op i bjergene kommer man til Kegon vandfaldet. Der er knyttede en sørgelig og tragisk historie til Kegon. I tidernes morgen var det et populært sted at begå selvmord. Det selvmord stedet er mest kendt for er Fujimura Misaos. Han var oprindeligt fra Hokaido, men flyttede til Tokyo hvor han studerede filosofi og forberedte sig på at søge optagelse på Imperial University. Han gik hen og blev meget forelsket i en pige ved navn Tamiko, men hun afviste ham fordi hun allerede var lovet væk til en anden. Han blev så ked af at han ikke kunne få sin hjertens udkårende at at tog op til Kegon hvor han begik selvmord. Inden han kastede sig ud havde han skrevet et farvel digt ind i stammen på et træ og det digt er siden hen blevet meget populært.
Men for lige at vende tilbage til vandfaldet, så er det det 3. største i Japan med 97 meter. Der er omkring 12 mindre vandfald bagved og til siderne der løber ud gennem lava sprækkerne.

http://poeticfool.com/2011/11/23/misao-fujimuras-farewell-poem/
Fujimura Misao Farvel digt. Han ligger i øvrigt begravet på Aoyama gravpladsen i Tokyo, hvis man efterfølgende skulle have lyst til også at se dette sted.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar