Translate

lørdag den 15. oktober 2011

Ainu folket.Ildsted der bliver brugt til at ryge og tørre fisk.Røget og tørret fisk.Typiske Ainu huse. De er ved at tørre siv som de bruger til at lave måtter af.
Bjørnen er en vigtig del af Ainu folkets tro og kultur.Jagt.FiskeHåndarbejde.

En 18 meter høj Aiun statue som er hellig for dem.I Hokkaido lever der et minoaritets folk der hedder Ainu, de findes kun heroppe. Ainu folket er efterkommer af russere fra Sebirien, der for mange 100 år siden har krydset isen og har slået sig ned i Hokkaido. Japanere nedstammer fra folk fra Mongoliet.

Der er et folk der lever i pagt med naturen og får det de skal bruge fra naturen, hvis man skulle samligne dem med andre ville det nok være nordamerikanske indianere.

Selv om de selvføldig taler japansk har de også deres eget sprog.

Sapporo (den største by i Hokkaido) betyder tør stor flod.

Noboribetsu (som vi også besøgte) betyder mudderet flod.

Toya (Søen som vi også besøgte) betyder søbred.

Der er ikke så mange tilbage af dem og som så mange andre minoaritets folk rundt om i verden er de også i fare for at uddø.


Jeg synes det var et af højdepunkterne på turen, jeg synes det var en fantastisk oplevelse for det er ikke bare at gå rundt i landsbyen, der er opvisninger i tradtionel ainu dans og musik hver time og man man se dem arbejde rundt om i landsbyen. Nogle tørrede siv til måtter andre var ved at udskærre en kano af en stor træstamme til fiskeri. Jeg ville ønske fremtiden så bedre ud for minoaritets folk, for med dem uddør der også meget kultur og historie som vi nok burde vågne op og indse vi brude værne mere om.

1 kommentar:

  1. ser meget spændende ud, dejligt med folk der lever i pagt med naturen

    SvarSlet