Translate

lørdag den 24. september 2011

Oprydning efter tyfonen Roke.

Morgen efter tyfonen, mange paraplyer hænger til tørre, hvis de har været så heldige at overleve og ikke er gået i stykker.

Selv mindre buske fik sig en flyvetur.

Udover nedfaldne grene lå der også ødelagte paraplyer alle vejne. Paraplyer må være japanernes ynglingseje. Både når det regner og hvis solen skinner skarpt går folk under en paraply.

Dette billede er fra parken overfor min skole, normalt går der 1 måske 2 personer derinde og holder pænt og rent, men denne morgen var de nok mindst 10 og 2 mindre traktorer med lad og der var godt brug for dem med alt det der var blæst omkuld. Du kan klikke på billede for at få en større version, så kan du også bedre fornemme hvor stor denne gren er og der er kun 1 gren og man kan se hvor det er den er knækket fra.

Jo der var godt gang i den den aften, jeg synes det værste tidspunkt var fra omkring 17.30 til omkring 20.30. Nogle gange kom der så stærke vindstød at det føltes som om der var et mindre jordskælv. Det værste var dog da der begyndte at komme vand ind i lejligheder fra dørene ud til altanen. Men siden torsdag morgen efter tyfonen havde forladt os igen har der bare været det skønneste vejr.

Solen skinner og himlen er blå. Igår var helligdag her i Japan, det var første officelle efterårsdag. Man kan godt mærke vejret har skiftet, det bedste er der er ingen luftfugtighed mere. Om aften bliver det køligt omkring 20 grader, det føles koldt fordi man er blevet vant til 30 grader eller mere næsten døgnet rundt.

Vi bruger heller ikke aircondition mere, endelig kan vi igen have altan dørene åben, både i køkknet
og i soveværelset så der bliver lidt gennemtræk. Det er bare fantastisk at kunne få frisk luft ind igen istedet for at sidde bag lukkede døre og nedrullet gardiner og have airconditionen tændt, det er bare bedre med frisk luft.

Nu kan det godt være du tror jeg lyver, men det er rigtig for jeg har set billederne i nyhederne, men den første sne er også faldet, på toppen af Fuji-san altså, men det er jo også 3776 meter højt, så der er jo også et pænt stykke op.

På onsdag rejser vi til Hokkido sammen med svigerfar, jeg glæder mig helt ustyrligt. 3 dage med masser af oplevelser, så der bliver en masse billeder og historier når vi kommer hjem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar