Translate

mandag den 5. september 2011

Tyfon katastrofe.

I weekenden var der en meget ødelæggende tyfon inde over Japan, det var især området nede omkring Osaka der blev hårdt ramt. Der har været extrem kraftig regn og mudder og jordskred, mange mindre byer har mistede forbindelsen til omverden fordi vejene er spæret af mudder.
Nogle af de billeder man ser dernede fra kunne lige så godt have været oppe fra jordskælvs området. Indtil vidre har 29 mistede livet og 56 er meldt savnede, men de tal vil jo nok vokse.
Det er så ikke det værste, for nu kommer de rigtige dårlige nyheder. Resterne af denne tyfon ligger nu ude over det japanske hav (mellem Japans vestside og Kina ) og samler ny krafter inden den vil gå op over Hokkido inden for de næste par dage. Ude i Stillehavet ligger der så endnu en tyfon der er under opbygning og den har også kurs mod Hokkido, det forventes de vil ramme hinanden inde over Hokkido inden for de næste par dage. Det regner allerede meget kraftigt og flere skole er idag blevet lukket og børn sendt hjem. Japanske meteologer siger der vil komme omkring 400 mm regn de næste par dage og som følger deraf massive oversvømmelser. De er allerede begyndt at evakuerer folk der bor i mindre byer og nær floder og bjerge. Jeg føler virkelig med de folk deroppe, de arbejder mod uret døgnet rundt lige nu. Det er hårdt at se på at folk der allerede er ned bliver sparket endnu mere til. Lige nu venter vi bare på den skal ramme igen og så må vi se hvad følgerne bliver.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar