Translate

tirsdag den 20. september 2011

Ingen vej uden om.

Så er der tyfon alarm igen. Indtil vidre har vi været heldig og har kunne undgå at blive direkte ramt, men denne gang ser vi ikke ud til at være så heldig. Den vil ramme os engang i morgen aften, men det regner allerede kraftigt. Lige nu er der opholdsvejr, men det regnede kraftigt her i eftermiddags.
For 2 uger siden var der også en kraftig tyfon der raserede store dele nede syd på, hvorefter den fortsatte ud i det japanske hav. Det er allerede slemt dernede igen nu og det er denne tyfon der vil fortsætte op over landet der vil ramme os i morgen.
I Nagoya, cirka 2 timer syd-vest fra her hvor vi bor, er 1 millioner ud af byens 2,2 millioner mennesker i evakuerings alarm og har fået at vide de skal pakke vigtige egendele og være klar til at evakuere hvis floden går over sine bredder.
Her i Yokohama er der ingen evakuerings alarm, med der er allerede advarret mod kraftig og meget regn. Der er en mindre flod her i Yokohama, men jeg ved ikke på nuværende tidspunkt hvad risikoen er for at den evt. kan gå over sine bredder, hvis den gør kan det blive et stort problem for den ligger næsten lige op at Yokohama station og hvis der kommer for meget vand derned vil al tog transport blive indstillet.
Jeg ved dog at der er mere bekymring om den noget større flod der udgør grænsen mellem Yokohama og Kawasaki, for hvis den går over sine bredder kan det også blive noget af en omgang.
Vi er relativ sikker her hvor vi bor, der er ingen floder i nærheden og vi bor på en bakketop, det der kan være vores største fare er flyvende genstande der kan smaddre vinduerne.
Vi har allerede taget alt ind fra altanen, så der ikke er noget der kan flyve ud over, så nu er der igen ikke så meget andet at gøre end at vente og følge med i nyhederne og håbe på at eftersom den nu er inde over land vil tabe pusten. Fortsættelse følger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar