Translate

lørdag den 5. september 2015

1-dags tur til Omiya.

Vejret har været virkelig ustabilt det sidste lange stykke tid. Ja faktisk lige siden regn sæsonen. Selv om regn sæsonen er over for i år har det bare fortsat med at regne. Der var næste 2 uger midt i regn sæsonen hvor det regnet uafbrudt dag og nat. Nogen gange var det bare en stille silende regn og andre gange var det så dampen stod op fra vejen. Jeg tror aldrig jeg i mit liv har oplevet at det har regnet så lang tid uafbrudt. Det var virkelig deprimerende til sidst, især for en som mig der gerne vil ud at hike eller gå en lang tur med kameraet om halsen. Den sidste uges tid har faktisk ikke været ret meget bedre. Det regner ikke uafbrudt men man gør bedst i ikke at tage hjemme fra uden en paraply. 
Der har dog været nogen dage ind i mellem der har budt på tør vejr og solskin og så har det bare været med at nyde og udnytte det for det har godt nok været en virkelig våd sommer herude i år.
En af de dage hvor det var til at komme ud tog jeg til Omiya sammen med en veninde fra Australien. Vi er begge bidt af fotografering så vi var helt enig om hvilket tempo turen kom til at foregå i. Det kan måske være svært at forstå for en det ikke er bidt af fotografering men det kan tage sin tid at udforske et sted og finde den helt rigtige detalje og den perfekte vinkel. Det er ikke noget der bare lige er overstået på 5 minutter.
Men afsted med toget det gik. Op gennem Tokyo og op nord på til Saitama for Omiya ligger i Saitama. En tur på lidt over 1 1/2 time, men heldigvis skulle vi ikke skifte tog nogen steder for Keihin-Tohoku Line kører nede fra Kamakura og helt op til Saitama. 
Vi skulle mødes med en af min venindes venner fra Brasilien der bor i området og som havde tid til at vise os rundt. Vi havde på forhånd sagt at vi gerne ville besøge Omiya Shrine og Omiya Bonsai Village. Heldigvis er Omiya ikke så stor en by og det hele ligger i gå afstand fra stationen. Men vel ankommet til Omiya satte vi straks kurs mod Omiya Shrine som ligger inde i en stor park, der hedder Omiya Park.
Omiya Shrine hedder egentlig Musashi Ichinomiya Hikawa Shrine, men jeg har aldrig hørt det omtalt andet end Omiya Shrine. Stedet er old gammelt, faktisk har det omkring 2000 års historie på bagen. Det er ikke lige første tanke man får når man kommer op til stedet for hovedet shrinet blev renoveret i 1940. Men det er en flot tur op af en alle til parken. På hver side står der nogen kæmpe træer der menes at være omkring 2400 år gammel ( det er dem nede på første billede ).
Der findes mange shrines i Japan der hedder noget med Hikawa Shrine og de tilhører alle sammen den gren af buddhisme som udspringer fra dette sted. Omiya Shrine er derfor det vigtigeste shrine for denne gren. Kender man det japanske sprog kan man også læse det ud fra navnet. Ichi ( Ichinomiya) betyder nemlig nummer 1.
I Omiya park hvor det ligger er der omkring 1200 kirsebær træer fandt jeg ud af, så jeg bliver nok nødt til at tage tilbage engang i april når de står i fuld flor, men det gør jeg med glæde for det var et rigtig flot sted og parken rundt omkring var rigtig hyggelig at gå rundt i.
Men her er lidt billeder fra Omiya Shrine.

 Alle der går på til Omiya Park 

 I parken rundt omkring hoved bygningen ligger der flere 
små shrines.
 Den røde port der fører ind til hoved bygningen.

Det andet vi gerne ville se i Omiya var Bonsai Village. Det er en samling af private der har åbnet deres private have for offentligheden, så man kan komme og se deres bonsai træer. Og jeg skal lige hilse og sige det er ikke små amatører vi her taler om. Det er fagfolk med virkelig stor passion for bonsai træer. Der er en del haver i det samme kvarter der er åben, vi besøgte 2 steder hvor det var tilladt at tage billeder. Det er nemlig ikke alle steder man må det. Et af stederne havde en lille skole sammen med haven. Så kunne man komme og få kursuser i hvordan man passer og plejer sine bonsai træer. Hvordan man klipper og beskærer dem så de for den ønskede form og hvilken jord man skal bruge til hvilken slags træer samt korrekt gødning af jorden. Der er ingen ting der er overladt til tilfældighederne når det kommer til bonsai træer. Det er en hel videnskab i sig selv. Men hvis man ved hvad man gør kan man også skabe nogen helt fantastiske træer, men det tager mange år at opnå det ønskede resultat hvis man starter med et lille træ. Der er en del teknikker inden for bonsai dyrkning og man skal virkelig vide hvad man gør for at få det til at lykkes. Især den med at få stammen til at vokse op over og omkring en sten er en der virkelig kræver tålmodighed. ( Se billede nr.2 ) Men det var virkelig fascineret at se hvad det kan blive til hvis man ved hvad man gør.

Bonsai træer kommer i alle størrelser. Fra mini til kæmpe træer og det er alle slags træer man kan bruge til det. De mest populære er dog nåle og gran træer og det er dem de fleste foreslår til nybegyndere. Men man kan også bruge frugt træer og blomster træer, selv om det vist er noget mere ny modernet noget.
Mange af de store træer der allerede er formet har i øvrigt en ret hamper pris. Vi så priser fra 1 million yen og op. 1 million yen svare til omkring 56.000 dkr. Men størstedelen ligger dog i en noget mere overkommelig pris klasse, men så må man også selv gøre alt arbejdet med at forme og beskære det.

 Jeg tror ikke der skal nævnes nogen pris 
på denne her, men flot var den altså.
Og til sidst en lille video som jeg optog fra nummer 2 bonsai have vi besøgte.

I Omiya ligger der i øvrigt også et bonsai museum. Der var vi også inde, men man måtte ikke tage billeder. Der kan man læse om bonsai træets historie og de forskellige teknikker der bruges samt gå rundt ude i en lille have med nogen ret så store og imponerende bonsai træer.

Men alt i alt en rigtig god dag med masser af inspiration. Og jo jeg kom til at savne at have jord under neglene da vi gik rundt i bonsai haverne. Men desværre har vi bare ikke pladsen eller lyset til dem i vores lejlighed.


2 kommentarer:

 1. Super surt med det regnvejr. Jeg plejer at sige, at regnvejr er det værste vejr, alt andet end regn. Du kan intet fortage dig i regnvejr hvis du altså ikke er typen der elsker at gå drivvåd rundt hele tiden.
  Godt i havde en god tur. Det både lyder og ser ud som om det var en smuk oplevelse. Super smukke billeder Inger-Marie :-) Godt arbejde og enig nogle gange tager det den tid det tager for at få det rigtige billede i kassen.
  Spændende at læse om bonsai, det er jo en hel videnskab men fascinerende hvad det egentlig ender med at blive over årene. De er lidt nuttede de små træer, buske eller hvad det nu er for noget. Tak for endnu godt indblik i Japan :-)
  /Annette

  SvarSlet
 2. Hej Annette,
  Ja lige præcis. Alt andet end regn vejr, især herude hvor A/C bruges kraftigt. Selv om det regner er der stadigt varmt og når man så kommer ude fra og er våd og ind i en bygning hvor der er fuld knald på A/C så bliver man hurtigt nedkølet. Når man så skal ud igen og ned til toget bliver man endnu mere våd og også toget har fuld knald på A/C så er de første tegn på forkølelse brudt ud næsten inden man når hjem.
  Og mange tak for de pæne ord om mine billeder, jeg var også selv ret godt tilfreds med mine billeder fra den dag. Men nu er det også nemt at tage billeder i Japan for alt er så fotogent.
  IM

  SvarSlet