Translate

søndag den 20. september 2015

Owakudani ( fra arkivet )

I Hakone ikke så langt fra Asi søen ligger der et område der hedder Owakudani. Det er en aktiv vulkan hvor man kan gå rundt. For tiden er stedet dog lukket fordi vulkanen er lidt for aktiv og har været det siden starten af året. Til at starte med lød meldingen at den var ved at gå i udbryd, men så glat gik det dog aldrig selv om gift gasserne i området er mange gange større end de normalt er når der er åben for publikum. Geografisk har området ændret sig en del siden det blev lukket og mange sprækker og kløfter er dannet hvor jorden har givet efter. En anden grund til de lukkede det var at der pludselig begyndte at være ekstrem mange jordskælv. På en dag havde de målt over 100 jordskælv på vulkanen og det er ikke normalt. Det seneste jeg har hørt er dog at vulkanen er faldet lidt mere til ro, men at gift gasserne stadig er alt for høje til at det er ansvarligt at lade folk gå rundt i området.
Jeg har været så heldig at være der hele 2 gange inden det blev lukket og det er virkelig en oplevelse, altså hvem vil ikke gerne kunne sige de har vandret rundt på en aktiv vulkan.
En af de ting der gør Owakudani så populært er de æg der bliver kogt i vandet fra vulkanen. Der er kratere rundt omkring fyldt med vand og i et af dem bliver der kogt tons vis af æg der sælges til besøgende. Æggene bliver sorte når de har lagt i vulkanen p.g.a det høje svovl indhold. Det siges at for hvert æg man spiser forlænger man sit liv med 7 år. Hvor det lige kommer fra ved jeg ikke rigtig, men hvis det passer bliver jeg mindst 150 år med alle de Owakudani æg jeg har spist i Hakone. Meeen mon dog.
Hakone er et meget yndet rejsemål især om efteråret når træerne skifter farve. Vejene i bjergene deroppe er helt fantastiske at køre på og nyde bjerg siderne nå de er aller flotteste. En anden grund til at mange tager til Hakone er fordi onsen ( japansk spa ) ligger som perler på en snor heroppe. Der er virkelig mange heroppe. Det er meget få hoteller heroppe der ikke har onsen ellers ville de have meget svært ved at overleve fordi det er det folk kommer her op efter.
Men her er en lille video med de berømte sorte æg som jeg optog i oktober sidste år og nogen mdr inden stedet blev lukket. Pt. er der ingen forlydninger om at stedet åbner for besøgende igen. Har man lyst kan man også sejle med pirat skib
over Asi søen og vandre op til Owakudani. 

 Owakudani dalen hvor man tydeligt kan se røgen 
fra vulkanen.


 Asi søen og området omkring Owakudani set fra 
svævebanen. Det var gråvejr og en smule regn den 
dag vi var der. Men udsigten på en solrig og klar dag 
er helt fantastisk og man kan også se Mt. Fuji.


Et af de mindre kratere på vulkanen. Der er skilte om at 
man ikke må sikke hænderne i vandet flere steder
fordi det er tæt på koge punktet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar