Translate

fredag den 25. september 2015

Efterårs festival ved Hachimangu Shrine.

Jeg har endnu engang været til festival i Hachimangu Shrine i Kamakura. Det er et stort shrine med mange tilhængere så de gør altid meget ud af at fejre de forskellige festivaller og højtider der er i Japan.
Den 14, 15 og 16 september fejre mange shrine her i Japan efterårets kommen. Der er forskellige cermonier og parader hver dag der alle har en særlig betydning.
Det hele starter meget tidligt om morgen den 14. september. Der er en cermoni kl. 04.30 på stranden hvor flere præster og munke går ud i vandet og beder nogen bønner for at rense sjælen. Samtidig samler de tang fra vandet som tages med tilbage til Hachimangu og det bruges til at pynte med, ligesom det ses på første billede. Om aften afholdes en cermoni og så er første dag overstået.
Den 15. september og den dag jeg var der var der er der en stor parade med mikoshi. En mikoshi er et bærbar tempel som kun tages ud ved specielle begivenheder og de er meget hellige. De tror på at inde i mikoshien bor en gud. Som regel kan man sagtens se dem hvis man besøger et shrine her i Japan, så står de låst inde i en stor glas montra, men nogen er så hellige at almindelige mennesker ikke må se dem og de kommer heller ikke ud på noget tidspunkt. En mikoshi er meget smukt dekoreret med forskellige tegn og symboler. Desuden er de virkelig tunge, det er ikke unormalt de vejer op til 500 kg eller mere. Derfor er der også rigtig mange til at bære dem og der følger altid ekstra personer med der kan tage over hvis nogen kommer til skade eller bare har brug for at hvile. Desuden er der 2 personer ved hver mikoshi der løfter nogen standere den kan stå på hvis de af en eller anden grund under paraden er nødt til at stoppe. Enten for at vente på dem bagved der ikke kan komme op på grung af de mange besøgende eller fordi dem foran ikke kan komme igennem menneske mængden. Normalt er der afspæringer man skal holde sig bag ved når de kommer så de har fri passage, men det er ikke altid det bliver overholdt.
Hele paraden varede et par timer og er dagens højdepunkt.
Den 16. september afholdes der yabusame. Yabusame er traditionel japansk bueskydning på hest. Jeg så ikke yabusame i år men så det for et par år siden. Det er virkelig en oplevelse. De er klædt i dragter der er flere 100 år gammel. Jeg er virkelig imponeret over bueskyderne der kommer galopperende ned af en speciel bane lavet til formålet uden at holde hestens tøjler mens de skyder på mål med bue og pil. Og tro mig de rammer faktisk skiven de skyder efter. Efter yabusama er festivallen over.
Jeg holder meget af de her festivaller. Det er en rigtig god måde at se det traditionelle Japan på. For mange japanere er det også en måde at blive mindet om deres egen historie i en fortravlet hverdag med lange arbejdstider. Man ser og oplever japanerne på en hel anden måde ved de her festivaller end man gør til hverdag.
 Tang der bliver brugt som pynt.

 Højeste præster på vej op til hoved shrinet.

 Der gøres klar til paraden, her en tromme.

 Jeg har altid været fasineret af deres beklædning
især de dragter de bruger ved specielle lejligheder.

 Det er jo Japan så alle har selvføldig en mobil.

 2 af de 3 mikoshi på vej ned til paraden.


Flere parade deltagere.


 Så er de ved at være klar til en gåtur rundt i Kamakura 
inden de vender tilbage.


Mikoshi.


Så kom de tilbage og mikoshi skal tilbag på deres 
plads indtil næste år.

Jeg var så heldig at få en plads i forreste række da de 
kom tilbage så jeg fik lavet en lille video med hele paraden.

Jeg kan kun anbefale at hvis man under et besøg i Japan har muligheden for at opleve en festival så brug tiden på det. Det er en rigtig god måde at få en extra og speciel oplevelse på også selv om det tiltrækker mange mennesker.

2 kommentarer:

  1. Hold da op Inger - Marie, det ville jeg da gerne opleve. Det ser da helt vildt ud alt det jeg forbinder med Japan i et indlæg :-) Skønne billeder og tak fordi du delte din oplevelse :-)

    SvarSlet
  2. Ja, det er ved disse festivaller man oplever mange af de ting man ser om Japan i film eller læser om i bøger.
    Til dagligt skal man lede længe efter det.
    Og tak fordi du kunne lide mine billeder. Selvføldig vil jeg dele sådan en oplevelse, den er da for god til at holde for sig selv :-)

    SvarSlet