Translate

mandag den 29. juli 2013

Oksekød med ærter og japansk kartoffelsalat.Jeg har for tiden gang i det helt store oversættelse arbejde af japanske opskrifter fra blade og bøger, så jeg kan udvide min kogekunst inden for japansk madlavning. Jeg har efterhånden fået oversat en del, nogle er blevet nye favoritter og andre behøves jeg ikke lave igen, her er en af dem der helt sikkert vil blive lavet igen.


Oksekød med ærter (2 personer).
70 g sukkerærter
30 g ærter
150 g oksekød i strimler
80 g løg
3 spsk sake
3 spsk soya
1 spsk sesam olie
1 spsk hvide sesamfrø
1 tsk sukker
1 fed hvidløg
salt og peber
sesamolie til stegning.

Bland sake, soya, sesam olie, sesamfrø, sukker og knust hvidløg til en marinade og bland det godt med kødet. Lad det trække omkring 30 minutter.
Skyl sukkerærtet og ærter. Skær løget i tynde skiver.
Varm sesamolie i en wok og kom kødet med marinade i. Tilsæt løg, sukkerærter og ærter. Smag til med salt og peber. Kødet skal ikke have ret meget mere end 5 minutter, før det er færdigt. Det vil koge mere end det vil stege p.g.a marinaden og det er også meningen.
Serveres med ris.


Japansk kartoffelsalat.
4 kartofler
1/2 gulerod
1/2 løg
1/2 agurk
1 lille dåse majs
4 spsk mayonnaise
1 spsk mælk
1 tsk sennep
salt og peber

Skræl kartofler og gulerod og skær dem i skiver. Kog kartofler og gulerødder, kartoflerne skal have lidt længere og må gerne kunne koge ud.
Bland mayonnaise, mælk og sennep, smag til med salt og peber.
Tilsæt kartofler og gulerødder mens de stadig er varme. Tilsæt majs, agurk i tynde skiver og løg i tynde skiver. Stil det i køleskabet til det er koldt. Kartoflerne vil suge meget af dressingen til sig, så det bliver lidt tykt, det er meningen. Japansk kartoffelsalat kan godt minde lidt om kold kartoffelmos tilsat grøntsager.

Velbekomme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar