Translate

fredag den 26. juli 2013

Den Kinesiske Have i Kawasaki.


Forleden var jeg til Vindklokke festival i Kawasaki, som er en by der ligger mellem Yokohama og Tokyo, men det jeg tog af sted for var faktisk slet ikke det der endte med at blive dagens højdepunkt.
Dagens højdepunkt blev denne lille oase af en have gemt væk bag en stor legeplads. Det var som at træde ind i en helt anden verden, der var så fredsfyldt og roligt derinde. Mens jeg gik rundt derinde slog det mig, hvor var haven egentlig meget forskellig fra en japansk have. Hvor en japansk have fokusere mere på planter og træer og måske har et enkelt te hus, så havde den kinesiske have meget farvestrålende bygninger hele vejen rundt om søen og oppe på en lille bakketop lå en lige så farvestrålende pavillon. Det ville man aldrig finde i en japansk have.
Da jeg flyttede til Japan for 2 1/2 år siden nu, troede jeg Japan og Kina var meget ens. Men jeg har lært at det ikke er tilfældet, snare det modsatte. Kinesere er meget larmende, hvor japanere er meget mere behersket. Selv om begge lande bruger kanji er måden de bruger det på også meget forskellig, kinesisk kanji er meget mere kompliceret i forhold til det kanji japanerne bruger og det kan for en udlænding være yderst kompliceret.
Japansk og kinesisk sprog ligner overhovedet ikke hinanden, jeg troede faktisk de ville kunne forstå hinanden, på samme måde som en dansker godt kan forstå en svensker eller nordmand, men det er faktisk slet ikke tilfældet. Japansk tale sprog er faktisk mest tættest på koreansk talesprog, hvor imod de 2 landes skrift sprog overhovedet ikke har noget med hinanden at gøre.
Jeg håber på jeg en dag kan tage en tur til Kina eller Hong Kong, så jeg kan udforske de kinesiske haver noget mere.

2 kommentarer:

  1. thinking that two countries that are geographically close to each other are very similar is a mistake many people, including me, do.

    SvarSlet
  2. Yes, especially if they are fare away from you own country. Many Japanese don't know the different between Denmark, Norway and Sweden. I always have to tell IKEA is Swedish not Danish.

    SvarSlet