Translate

mandag den 29. juli 2013

Oksekødssalat og tempura.
Jeg synes denne her er rigtig god og det kan serveres med koldt eller varmt kød, alt efter hvilket humør man nu lige er i. Første gang jeg lavet det serveret jeg det med varmt kød, men næste gang vil jeg prøve at servere det koldt. Det kan serveres både som frokost med et godt stykke brød eller som aftensmad med ris.

Oksekødssalat (2 personer).
150 g tang (hvis du ikke vil bruge tang, så brug mere salat)
150 g oksekød i tynde skiver
3 spsk soya
1 1/2 spsk sake
1 spsk sukker
1 forårsløg
1 fed hvidløg
1 spsk hvid sesamfrø
salat

Bland soya, sake og sukker. Mariner kødet heri cirka 30 minutter.
Skyl og anret salat og tang i et fad.
Varm lidt olie på en pande og steg kødet sammen med hvidløg og forårsløg i skiver. Drys sesam over og lig det på salaten og server med det samme. Serveres med ris.


Tempura.
120 g mel
1 æggeblomme
Koldt vand

Sigt mel ned i en skål og tilsæt æggeblommen. Rør koldt vand i. Dejen må ikke blive for tynd, for så kan den ikke hænge på grøntsagerne.
Til tempura kan man bruge alle mulig grøntsager, som græskar, søde kartofler, auberginer og svampe. Kina rejer er også rigtig gode til tempura.
Varm olie i en wok, du skal bruge en del da tempura skal frituresteges. Lig de grøntsager du har valgt at bruge ned i dejen, så de bliver godt dækket, når olie er varm nok steges grøntsagerne lysebrune. Lig dem på et stykke fedtsugende papir, mens du steger resten færdig.

Herude serveres tempura til mange ting. Man kan få ris med tempura og nudler med tempura. Hvis man spiser tempura alene har man gerne forskellige salt til, det kan være karrysalt, urtesalt, sesamsalt eller tangsalt. Desuden har man også en tynd sovs bestående af soya, sake, mirin og sukker blandet med meget fintrevet kina radise.

Man skal altid passe på med at friture stege derhjemme, ha aldrig vand i nærheden af den varme olie, da det kun får det til at sprøjte endnu mere. Skulle der gå ild i det, så sluk for varmen og lig et låg over, men brug aldrig vand, det gør kun situationen værre.
Jeg har aldrig haft problemer, når jeg har lavet tempura og det selv om vi har gas komfur, men uheldet kan jo være ude.

Velbekomme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar