Translate

onsdag den 9. maj 2012

Hokusai.Da vi var i Kyoto for et stykke tid siden havde vi mulighed for at se nogle af Hokusai billeder. Hokusai er nok ikke et hus holdt navn, men jeg tror når man ser billederne ved man godt hvem det er. Selv jeg kendte billederne lang tid før jeg lærte navnet.
Det specielle ved denne udstilling var at billederne var udlånt at Honolulu National Art Museum og det var første gang siden 2. verdenskrig at disse billeder befandt sig i Japan.
Hokusai er for Japan, hvad H.C Andersen er for Danmark.
Da Japan tabte 2. verdenskrig fik de også en enorm gæld som var umulig at betale, så de endte med at måtte betale med nogle af deres national klenodier, der i blandt flere Hokusai billeder.
Der findes en hel del japanere der mener det er et krigsbytte som USA har stjælet og derfor mener de bør retuneres til Japan med en uforbeholdt undskyldning.
Det er det samme problem British Museum i London har med bla. Grækenland, der mener at  mange af deres genstande også er tyvekoster.
Desværre ser det ikke ud til at billederne kommer tilbage til Japan, så vil man se dem i fremtiden må man en tur til Honolulu.
http://en.wikipedia.org/wiki/Hokusai

Ingen kommentarer:

Send en kommentar