Translate

mandag den 7. maj 2012

Ny katestrofe.

Igår var en slem dag. Japan blev ramt at en af de største tornadoer landet har oplevet. Den ramte i Ibaraki, som ligger omkring 200 km nord øst fra hvor vi bor.
En 14 årig dreng blev dræbt, da hans families hus braste sammen, 50 er alvorligt skadet og mange er mindre tilskadekommet. Op til 16.000 husstande var uden elektricitet og 6000 huse er totalt ubebolig og skal genopbygges fra bunden.
Jeg kan ikke lide at se billederne der oppe fra, de minder for meget om billederne vi så efter jordskælvet sidste år.
Vi så et interview med en mand der var evakueret fra Fukushima, hvor han havde mistet alt og igår blev han så ramt at en tornade, jeg har virkelig ondt af ham.
Det varme vejre er ved at komme og med det kommer også det ekstreme vejr, tyfonsæsonen er allerede begyndt nede på Okinawa, selv om de ikke for alvor er blevet ramt endnu.
Om en mdr tid bliver det for alvor hede og så følger regnsæsonen og så kommer luftfugtigheden og så bliver det hele bare klamt og trælst. De forventer bet bliver lige så hedt som sidste år eller værre.
Alle atom kræftværker er nu lukket ned, indtil nu kan vi godt klare os med det strøm vi har, men folk er endnu ikke begyndt at tænde for air-conditionen, men når det sker får vi for alvor et problem og det har været snakket om at vi igen i år bliver nødt til at have periodiske blackout af en varighed på 2-3 timer. Jeg håber bare ikke det bliver midt på dagen hvor heden er værst, men der er nok ingen vej uden om. Men en ting er sikkert, der er ekstra is og isterninger i fryseren og vi skal have købt køle tørklæder vi kan have om halsen når der er blackout.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar