Translate

tirsdag den 1. maj 2012

Fuji-san

Mens min veninde var her, tog vi over til Mt. Fuji. Man må sige vi var extrem heldig med vejret den dag. Det bedste tidspunkt at se Fuji-san på er før middag og der skal være meget klart vejr. Det er ikke så svært at se hende på afstand, men nu tættere man kommer nu mere vil skyerne drille fordi hun er så høj. Hun er nok det eneste bjerg i hele verden hvor der ligger et posthus og en souvenir forretning på toppen, men det er bare typisk japansk. Selv om der er over 20 grader hernede, er der stadig sne på toppen. Klattre sæsonen er fra juli til august og i den periode behøves man ikke at være erfarren klatre for at nå toppen. Man kan faktisk køre over halvdelen af vejen og så selv gå det sidste stykke. Udenfor sæsonen skal man have erfarring for at må klatre på hende, da vejrforholdene er meget uforudsiglig. Selvom det er et forholdsvis "nemt" bjerg at bestige er der alligevel folk der omkommer næsten hvert år, men det er fordi de vælger at overhøre varslerne og alligevel fortsætter når der bliver advaret mod stærke vind og folk bliver beordret ned til base camp. Der er mange der hvert år bestiger Fuji-san, det betragtes som en pilgrimsfærd at forsøge at nå toppen. Jeg vil også gerne selv, men det kræver en del træning, som ikke er min stærkeste side, så nu må vi se hvad prognoserne siger.

3 kommentarer:

 1. Ja hold da op I har været heldige med vejret - fantastisk flotte billeder!! I vinters da vejret var meget klart og tørt kunne vi lige se toppen af hende fra vores altan - men jeg glæder mig til engang at komme tættere på. Er billederne taget fra byen Mt. Fuji??

  SvarSlet
 2. Hej Louise,
  De første billeder er taget på øst siden ved Yamanaka-ko.
  De andre er taget ved Motosu-ko, det er dem man også kan finde på bagside af 1000 yen seddlen, de er taget på syd siden.
  Der findes ikke en by der hedder Fuji, jeg tror den by du tænker på er Fuji-yoshida.
  Ko betyder sø こ。
  Koen betyder park こえん。

  SvarSlet
 3. Ja, jeg tænkte på Fuji-yoshida :-) Som sagt glæder jeg mig meget til at opleve Fuji-san lidt tættere på. Og her er da bestemt nogle gode tips - tak for det.

  SvarSlet