Translate

mandag den 15. august 2011

Susanne Bier - Hævnen

Igår da min mand sad og surfede på nettede spurgte han mig lige pludselig om vi ikke skulle tage i biffen oppe i Tokyo fordi de viste en dansk film, Hævnen af Susanne Bier og jeg blev selvføldig strake interesseret. Det er en mindre biograf der viser udenlandske film, ikke de store Hollywood film som vises over alt men mindre kendte film. Men fra i fredags og omkring 1 uge frem viser de altså en dansk film. Den vandt en Oscar for bedste udenlansk film tidliger på året, så det var grunden til at den blev vist. Vi havde så tænkt os vi ville tage den forestilling der startede kl 14.30 søndag eftermiddag, men søndag morgen da min mand ville bestille billetterne over nettet, så var der udsolgt, det blev jeg virkelig overrasket over. En dansk film i en japansk biograf og så er der udsolgt. Vi blev så enig om at vi ville tage forestillingen kl 17.00 og da vi kom til biografen omkring kl 16.40 kom en af de ansatte ud med et skilt og satte over filmplakaten at denne forestilling også var udsolgt nu.
Da vi sad inde i salen og jeg sad og kiggede rundt var der faktisk ikke en tom stol. Jeg var meget overrasket over at en dansk film kan vises for en udsolgt sal ikke bare 1 men 2 gange på den samme dag. Jeg vil skyde på der var plads til omkring 200 mennesker derinde.
Nu skal det så lige siges at de fleste mennesker herude har ferie lige nu, billetten kostede kun 1000 yen ( ca 50 kr ) og så har den jo vundet en Oscar.
Film industrien er meget stor herude, der laves mange japanske film og mange af dem er faktisk ret gode. Biografer herude er også meget anderleds end danske. En biograf viser omkring 15 forskellige film af gangen og første forestilling starter gerne ved 10.00 om formiddagen og sidste forestilling started gerne ved 21.00.
Normalt koster en billet 1800 yen, så det er lidt dyrt at gå i biografen da det næsten er samme pris som hjemme i Danmark, men der er flere dage hvor man kan få billetter til 1000 yen og hver onsdag er det Ladies Day, så der får alle damer billetten til 1000 yen, det er min mand så sur over for han synes det er kønsdiskriminerende.
I japanske biografer kan man få popcorn med karamel smag og det smager bare rigtig godt, især hvis man får fat i en der er rigtig sprød, det har jeg aldrig set man kunne få i biografer hjemme i Danmark.
Hvad angår filmen synes jeg faktisk den var rigtig god, normalt ser jeg ikke så mange danske film og da slet ikke nu hvor jeg bor så langt væk.
Den var rigtig tankevækkende og jeg kunne godt relatere til mange ting i filmen, drillerierne og konsekvenserne af det, men også alle de andre historier der køre parallelt med hinanden.
Jeg kunne se det var Zentropa der stod bag filmen og jeg kunne lige forestille mig Peter Ålbæk med høj cigarføring komme ned af den røde løber i Hollywood og rigtig skille sig ud med hans dejlige provokerende måde som kun han forstår at føre sig frem på.
Jeg synes det er rigtig godt gået af dansk filmindustri og jeg var da lidt stolt som danske at sidde i en japansk biograf og se en dansk film og så er flere af forestillingerne udsolgt.

1 kommentar:

  1. Hey IM

    Tak for tippet her - jeg var inde og se den i går :)

    SvarSlet