Translate

tirsdag den 9. august 2011

Nagasaki

Idag var det så Nagasaki, der holdt mindehøjtidlighed over dem der blev dræbt da atom bomben ramte kl 11.02 om formiddagen.
Nagasaki var ikke det primære mål, men fordi det var dårligt vejr over Japan den dag endte de med at smide den der. Bomben over Nagasaki var langt større end den over Hiroshima, men skaderne var af en anden karakter fordi der ingen bjerge er og landskabet er meget mere åbent.
Borgmesteren i byen holdt en tale hvor han opfordrede regeringen til at gøre Japan atomfrit, begge mindehøjtidliger bar da også præj af situationen idag og mange tanker gik da også til Fukushima og dem der er berørt af det hele.
Da præmiere minister Kane holdt hans tale i lørdags sagde han da også at Japans mål var at blive uafhængig af atomkræft, men hvordan det skal ske er vist mere usikkert, det er jo ikke noget man lige gør fra en dag til en anden. Men det er da et stort skridt på vejen at de endelig vel gøre noget ved det nu.
Der har for et sykke tid siden været en program serie om hvordan andre lande får energi og der var et program fra Danmark om vindenergi og solenergi. New Zeland var også et af de lande der var et program om, absolut alt energi på NZ kommer via vind og vand, det synes jeg er virkelig godt klaret og noget vi alle kunne lære noget af. Men som sagt har Danmark også gjort et rigtig godt indtryk og vindmølle energi er noget japanerne er begyndt at vise interesse for. Også sol energi, da vi var ude at ordne nogle ting idag, lå jeg mærke til at der var sat et solenergi panel op med en måler på der viste hvor meget energi man kan få ved hjælp at en plade på 1 gange 1 meter, jeg håber det er noget japanerne vil tage til sig i et land hvor solen skinner så meget som den gør her. Angående vindmøller til af stå ude i vandet ved jeg ikke rigtig hvor stabilt det vil være at stille op når undergrunden hele tiden bevæger sig, der skal nok en del undersøgelser til en og masse højteknologi til fra en masse mennesker med den rigtig know how.
Danmark har også gjort sig positivt bemærket af andre grunde. Herude er der gået lidt sport i at finde måder at spare på strømmen på og selv om ambassader ikke er pålagt at spare på strømmen på samme måder som fabrikker og virksomheder er den danske ambassade med ambassadør Franz Michael i spidsen valgt at sige de vil halvere deres strømforbrug og det er lykkes og det er noget der virkelig har vagt positiv opmærksomhed og der har flere gange været indslag i nyhederne om det hvor Franz Michael har talt om dansk miljø og energi politik og hvor meget energi vi får fra solceller og vindmøller.
Jeg har sagt flere gange jeg er sikker på Vestas nok skal tage telefonen hvis den japanske regering ringer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar