Translate

søndag den 27. juni 2021

Den britiske have og konsulær bolig.

Hvis man besøger Yokohama kan man ikke komme uden om at gå en tur oppe i Yamate eller det der i daglig tale bare bliver omtalt som diplomat-kvarteret. Det er det område hvor alle udenlandsk diplomater, militærfolk og forretningsmænd boede da Japan åbnede op fordi man ikke ville have dem for tæt på Kejseren oppe i Tokyo. Heroppe finder man mange vestlige huse og kirker og så finder man altså også det tidligere italienske konsulat med den italienske have og man finder den britiske konsulær bolig med en flot have til og når det nu er en engelsk have er der selvfølgelig mange roser blandt mange andre blomster. Selve det britiske konsulat lå nede i den bygning der i dag huser Yokohama Historiske Arkiv som også er en rigtig flot bygning. 
Selve huset der udgør boligen er fra 1937 og bygningen nåede kun at være i brug i cirka 4 år for så var 2. verdenskrig brudt ud og japanerne anså britterne som fjender og de kom derfor under husarrest. De fleste sad i husarrest i området omkring Hakone, men nogen sad også i husarrest oppe i Karuizawa. De blev senere hen brugt til at udveksle japanske fangere med.
Yokohama by erhvervede huset i 1969 hvor det blev renoveret og siden hen er blevet brugt til koncerter, møder og andre forskellige udstillinger og events. 

Fra Harbour View Park på vej ned mod den britiske have. 

I de cirka 4 år huset var i brug som bolig for den britiske konsul blev der anlagt en flot have der den dag i dag er det største trækplaster. Her er selvfølgelig mange forskellige roser, springvand og en kaskade med vand. Haven ligger som en forlængelse af Harbour View Park hvor man har udsigt ud over hele havneområdet og Yokohama Bay Bridge. Det er et yndet mål både for turister og lokale året rundt  især pga udsigten og så fordi det bare er en dejlig grøn oase midt i en storby. 

Roserne var på deres sidste da jeg kom så næste år må jeg 
komme lidt tidligere så jeg kan få den fulde duft og 
oplevelse af haven. 


Springvandet mellem Harbor View Park og den britiske have. Et udsnit af udsigten nær den britiske have. 

Den tidligere bolig for den britiske konsul. 

Springvandet foran konsulær boligen. 

En af de små stier rundt i den britiske have. 

Vandkaskaden. 

Hvide hortensiaer foran konsulær boligen. 
 

Man kan komme af 2 veje. Den ene er fra Ishikawacho station hvor man kommer lidt af bagvejen så at sige. Fra Ishikawacho station skal man op af bakken og så kommer man op til Yamate, når man er kommet op går man til højre hvis man vil ned til Den Italienske have og man går til venstre for at komme op mod Harbor View Park. Cirka halvvejs vil man se en katolsk kirke ved navn Sacred Heart Cathedral, hvis man går ned af sidevejen komme man ned til Yamate Park hvor Japans føstes tennis-baner ligger og der er et lille museum der fortæller historien om tennis i Japan og hvordan den kom hertil. Klubben blev i sin tid oprettet af medfølgende hustruer til diplomater, militærfolk og forretningsmænd der var udstationeret eller arbejdet herude fordi de ikke havde noget at give sig til ud over at holde hus. Men tilbage til hovedevejen, hvis man fortsætter ligeud ender man oppe ved Yokohama Foreign General Cemetery, her krydser man vejen og så ligger Harbor View Park lige fremme. Den engelske have ligger til højre og går man til venster efter udsigt platformen kommer man igennen en lille skov med resterne af det franske konsulat. Det er meget lidt der står tilbage, faktisk kun et par mure fordi det mere eller mindre blev jævnet med jorden under det store jordskælv i 1923. Fortsætter man af stien kommer man ned til Yamashita Park og det store havne område med Osanbashi Pier og Yokohamas bedste udsigt. Herfra kan man gå ned til Kannai station. 
Den anden vej er fra Kannai station og samme vej op til Ishikawacho station. 
Jeg holder så meget af den her rute for den viser så meget af Yokohamas historie på en relativ kort rute. Mange af Yokohamas top seværdigheder ligger her. Desuden er der flere cafeer i området hvor man kan få tanket op med kaffe og kage eller få en let frokost. 
Skal man have alle bygning, haver og parker med vil jeg mene man skal afsætte omkring 3 timer til turen, men det kommer selvfølgelig an på hvor mange billeder man skal have taget under vejs og hvor meget man nærlæser informationerne ved hver sted. Jeg skal have mange billeder for jeg finder stort set altid noget nyt hver gang og jeg læser gerne informationerne fordi jeg gerne vil vide hvad det er jeg ser, så for mig tager det liiiiiiiidt længere tid😉😉 hvilket er grunden til jeg ofte går alene for de fleste har ikke tålmodighed til at gå med mig 😂😂.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar