Translate

tirsdag den 22. juni 2021

Hortensiaer og iris i Meigetsu-in, Kamakura.

Meigetsu-in er et af de berømte templer i Kamakura. For at komme der til skal man stå af på Kita-Kamakura station og gå ud af vest udgangen til venster side. Så kommer man direkte forbi Engaku-ji og Kitekamakura Old Private House som er et lille men godt museum hvis man er til traditionel håndværk. Man fortsætte lige ud lidt endnu, indtil man kan dreje til venster. Mange andre vil højst sandsynlig også dreje her så det er egentlig bare at følge strømmen hvis man er i tvivl. Her fortsætter man op til enden af vejen og der ligger indgange. Udefra syner stedet ikke af meget, man kan ikke rigtig se noget af stedet udefra, men det skal man endelig ikke lade sig snyde af. Når man kommer ind finder man hurtigt ud af at området faktisk er ret så stort og haven er til at fare vild i og selve templet ligger oppe bag ved haven. 


Meigetsu-in er også kendt under et andet navn, nemlig Ajisai-dera eller Hortensia Templet. 95 % af hortensiaerne her er de såkaldte Hime Ajisai som betyder Prinsesse Hortensiaer. De har dette nave pga den lyseblå farve de har. Meigetsu-in er et af de første templer i Kamakura der blev berømt for sin have og når man ser den kan man også godt forstå hvorfor. Der er omkring 3000 hortensia buske der vokser de fleste mennesker over hovedet og en stenhave ved selve templet. Bag ved templet er der også en have som normalt er lukket for offentlighede, men i juni og om efteråret er den åben. I juni er søen fyldt med iris i lilla farver og hortensiaer rundt om søen. Om efteråret når træerne skifter farve er det et farve orgie der ikke kan beskrives hvis man ikke har oplevet det. 


Meigetsu-in blev grundlagt i 1160 under navnet Meigetsu-an ( Klar Måne Hermitage ) af Yamanouchi Tsunetoshi for at huse hans far Toshimichi  som døde året før i Heiji slaget. I 1256 udvider Hojo Tokiyori stedet med et tempel der hedder Saimyoji, det eksistere ikke mere men hvis det gjore ville det ligge nord-vest for der hvor Meigetsu-in ligger den dag i dag. 
Saimyoji blev forløberen til et ny tempel der hed Fukugenzan Zenkokoshozenji også bare kaldet Zenkoji som blev grundlagt af Hojo Tokiyoris søn Tokimune. Den første præst på stedet var Misshitsu Shugon, som var 5. generation af zen mesteren Daikaku som er grundlægger af Kenchoji templet som ligger lidt længere nede af hovedevejen fra Meigetsuin. I 1380 bliver Zenkoji udvidet af Uesugi Norikata som er assistent til Shogun Ashikaga Ujimitsu og Meigetsu-an bliver nu en del af Zenkoji men under det navn som det også har i dag, Meigetsu-in. 
Under Meiji-restaurationen fra 1867 - 1869 er Zenkoji et af de mange tusind templer der ikke overlever, men bliver totalt ødelagt. Derfor er Meigetsu-in det eneste der er tilbage den dag i dag. Så stedet har været meget større end det er i dag og der har været flere templer end de 2 bygninger der udgør Meigetsu-in i dag. Jeg kan kun sige jeg er glad for at det har overlevet for det er et dejligt sted at besøge når hortensiaerne er i blomst og også om efteråret. 
I dag er Meigetsu-in en del af Kenchoji der hører under Rinzai Zen Sekten. 
Meiji-restaurationen er den revolution der finder sted i Japan, hvor landet går fra at være et feudalt samfund til et mere moderne samfund.

Dagens bedste billede, efter min mening, blev dette helt uden 
hortensiaer men med en grønåret kålsommerfugl. 

Min yngligs hortensia, de hvide med lyserød eller lys lilla kant. 



Stenhaven i forhaven. 

Indgangen til baghaven. Entre prisen er 500 yen ( 28,30 dkr ) 

De hvide og lilla iris i søen inden i baghaven. 



Lig lige mærke til den lille edderkop under blomsten.
Jeg så den først da jeg kom hjem og så billede i stor format 
på computeren. 


De fleste statuer i Meigetsu-in er personlig gjort
ved hjælp af tørklæder, briller, eller andet pynt. 


Den gamle indgang til templet som i dag faktisk 
ligger inde midt i forhaven. 


I juni har Meigetsu-in åben fra klokken 8.30 - 17.00 fordi det er her hortensiaerne står i blomst. 
Resten af året er der åben fra 09.00 - 16.00 
Entre prisen er 500 yen ( 28,30 dkr ). Inderhaven er kun åben i begrænset perioder i juni og efteråret, her er entre prisen også 500 yen. 

Her under corona krisen har de valgt at holde lukket i weekenden for at undgå de store mængder mennesker der normalt kommer i weekenden. Jeg regner ikke med det er noget de fortsætter med når vi engang kommer på den anden side af det her helvede. 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar