Translate

mandag den 22. april 2019

Kirsebærblomster i Yokohama.

Der findes masser af skønne steder i Yokohama hvor man kan opleve kirsebærblomsterne. Både i parker og langs floder. En af mineynglings parker er Sankeien som er en skøn park med gamle bygninger fra alle egne af Japan, en sø med masser af ænder, skildpadder og karper som man gerne må fodre. Desuden er der også en hal hvor man mod ekstra betaling kan opleve en japansk te-cermoni. Der er altid noget i Sankeien, hele året rundt. Men parken er nu smukkest når kirsebærblomsterne spejler sig i søen og om efteråret når alle træerne står med hver deres gylden farve. Her er også en lille restaurant hvor man kan spise soba nudler eller nyde et spyd med dango og grøn te. Sankeien er også et perfekt sted hvis man gerne vil have nogen billeder at nygifte i traditionel japansk brude kimono. Især i weekenden kan der være mange par der får taget billeder af en professional fotograf. Man må gerne tage billeder på afstand og uden at forstyre fotografens arbejde, da de ofte er hyret for 1 time og der skal nåes at tage forskellige billeder forskellige steder. Jeg kan få mange timer til at gå her. Selv om jeg har været her mange gange synes jeg, jeg kan blive ved med at finde nye vinkler der var anderledes end sidst jeg var her fordi det var en anden årstid eller lyset faldt på en anden måde eller nogen blomster er sprunget ud der ikke var der sidste gang jeg var der. Desuden er det også sjovt at fodre karperne. De er så grådige og kæmper og smider sig oven i hinanden for at få det her tørre brød man kan købe til 100 yen og give den. Ænderne holder sig lidt mere på afstand, men de er virkelig hurtig hvis man kaster noget ud til dem for at undgå at karperne tager det. Engang imellem kan en skildpadde også kaste sig ind i kampen med karperne om det tørre brød, men karperne er i stort flertal og de er store og fede så det er som regl altid dem der vinder. Men det er ret underholdende at fodre dem.

Er man heldig kan man også støde på en af de hvide traner i Sankeien. Jeg har været der så mange gange og efterhånden lært at de ikke er særlig fotogene. Man skal hvertfald skifte til en lense med kraftig zoom hvis man vil gøre sig nogen forhåbninger om at få et bare nogenlunde billede af dem, men sidst gang jeg var der var jeg så heldig at der var en enkelt trane der bare stod stille ved kanten af søen og ikke virkede synderligt irreteret over at folk tog billeder af den. Sikke et held, det har jeg aldrig oplevet at komme så tæt på uden at de flyver væk.I Sankeien ligger der en pagode på en bakketop midt i parken. Går man herop har man et fantastisk udsyn ud over store dele af Yokohama. Længest i baggrunden kan man se de store kraner nede på havnen der læsser de store container skibe når de ligger til kaj.Ookagawa Floden.
Med sine 14 km er Ookagawa den længeste flod der løber gennem Yokohama og der er ikke mindre end 80 broer der går over floden på sin lange strækning. Fra Minami-Ota station på Keikyu Linjen og op i nærheden til Sakuragicho station er der en strækning på omkring 3 km hvor der på hver side af floden står kirsebærtræer. Det er så dejligt et sted for en gå tur også selv om kirsebærblomsterne ikke er i blomst. Det meste af strækningen er nemlig bolig kvarter så her er ikke så vildt mange biler og man kan rigtig gå og nyde det uden at bekymre sig ret meget om at blive kørt ned bagfra.
Det er mest lejligheds komplekser der ligger i området, så man kan godt få en fornemmelse af det lidt mere hverdags agtige Japan langt fra turist områderne og hvor tæt folk i Japan egentlig bor. Men det er et rigtig hyggeligt område hvis man har brug for at komme lidt ned i tempo.

Kirsebærblomsterne blade farver floden lyserød. På det her tidspunkt var de først lige begyndt at simde kronbladene så man kan stadig se vandet. Jeg har set steder hvor der har lagt så mange blomsterblade på floden at man ikke kunne se vandet, kun det lyserøde dække.
Sankeien og Ookagawa floden er 2 steder hvor der er en ret stor koncentration af kirsebær træer og derfor vil der altid være mange mennesker i området når de blomstre. Men begge områder er også så store at det ikke føles overfyldt. Ved Ookagawa er der sat telte op hvorfra der sælges mad og drikkevare. Her kan det godt føles meget overfyldt, men så snart man kommer lidt væk fra disse områder er det ikke så slemt mere.
Det var så lidt om mine 2 ynglings steder i Yokohama hvor man kan opleve kirsebærblomsterne og det er da også disse 2 steder jeg først vil anbefale hvis man gerne vil opleve kirsebærblomsterne i Yokohama.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar