Translate

fredag den 7. juli 2017

Vandfald og vulkaner i Nagano.

Den hede sommer med sin høje luftfugtighed har for længst gjort sit indtog her i Japan og det samme har regnsæsonen der i øjeblikket skaber enorme problemer og farlige situationer for det hårdt prøvede folk på Kyushu, hvor de har fået det der svare til cirka 6 mdr. nedbør på et par dage og det ser desværre ikke ud til at regnen slipper sit tag over Kyushu helt endnu. Med andre ord så er det en desværre typisk japansk sommer med store mængder regn og tyfoner der kommer tidligere og tidligere for hvert år.

Men inden det blev alt for varmt og det stadig var til at holde ud at være udendørs tog min mand og jeg på en lille tur til Nagano. Det vil sige vores endemål var Gunma, men vi havde valgt den nordlige del og for at komme derop skulle vi gennem Nagano for vi kørte nemlig i vores egen bil. Og så var det jo meget nærliggende at stoppe, så sådan blev det når man har en kone ( mig ) der ikke kan få nok af vandfald. Og første stop var selvfølgelig også et vandfald, nærmere betegnet det der hedder Shiraito No Taki i nærheden af byen Karuizawa. Vandfaldet ligger ude i skoven men der er gode parkeringsmuligheder og efter cirka 5 minutters gåtur er man fremme.
Selve vandfaldet er kun 3 meter højt, men det der gør det specielt er at det er omkring 70 meter langt.
Shiraito No Taki betyder Vandfaldet med de hvide tråde og jeg kan egentlig godt forstå navnet for når man står og kigger på det ligner det faktisk hvide tråde der flyder. Det er meget eventyrligt at stå og kigge på vil jeg sige. Man kan godt fornemme det er sådan et sted feer ville bo i de små huler og uddybninger bag ved vandfaldet, men der bor i virkeligheden nok mest insekter og edderkopper.
Men eventyragtig og smukt var det på en tidlig sommerdag hvor alting var frisk og grønt.
Selv om det ikke tager mere end 10 minutter at besøge for der er ikke noget ud over vandfaldet og et par lokale souvenir butikker kan jeg godt anbefale at man stopper og kiger forbi hvis man er i området og er vild med naturoplevelser.

 Frisk og grøn skovvej midt uden i Naganos bjerge.

 Efter 5 minutters gåtur kan man se vandfaldet. Jeg stod og tænkte på at det må se helt fantastisk ud 
om efteråret når farverne skifter eller om vinteren 
med sne og istapper.Næste stop i Nagano var ved et bjerg der hedder Asama. Det er en vulkan ( 2560 meter ) og den er stadig aktiv. Den har ikke været et egentlig udbrud siden 2009 og det blev betegnet som et mindre udbrud af aske og sten der blev kastede op til 2 km op i luften og selv om Tokyo ligger 145 km væk blev der reporteret om askeregn i områder af Tokyo. 
Det der er interessant ved området er den park der ligger omkring bjerget. I 1783 var der et kæmpe udbrud der varede i flere uger og det har skabt et område af kæmpe vulkansten rundt om Asama.
Det er blevet omdannet til en park der hedder Onioshidashi Park. 
Det er virkelig fasinerende at gå rundt i de her vulkansten, sten er det jo ikke engang, det er nærmeste klipper og store stenformationer der er smeltet sammen af den lava Asama sprøjtede ud under udbrudet. Men man kan gå rundt i området når der ikke er fare for udbrud og man kan også vandre op på Asama op til selve krateret. Men da det er en ret aktiv vulkan bliver den overvågede døgnet rundt, året rundt og i tilfælde af for højt niveau af giftige gasser er der lukket for adgang til selve bjerget. Der var lukket da vi var der og vi kunne forstå at det havde der været i et stykke tid ( siden 2015 ) så vi kunne kun gå rundt i selve parken omkring Asama. Jeg ville ellers så gerne have være kørt op til parkeringspladsen på bjerget og gået det sidste stykke op til selve krateret, men det må blive en anden god gang. Men det var bestemt også en oplevelse at gå rundt i parken.
Min mand og jeg gik og snakkede om at selv om det var virkelig fasinerende at gå rundt i området, så var det også lidt uhyggeligt når man tænker på hvilken kræfter der har skabt det her landskab af sten og lave. Naturens kræfter er bestemt ikke noget man skal tage let på.
Vejret var begyndt at trække sammen og det betød at vi slet ikke kunne se Asama, hun var helt tildækket i tunge grå skyer, så jeg har slet ikke et billede af hvordan hun ser ud. Men du kan se andres billeder her

Da vi nærmede os udgangen efter at have gået rundt i et par timer begyndte det at småregne og inden vi nåede ned til parkeringspladsen havde himlen åbnet for de helt store sluser så vi blev enig om at sætte kursen mod Gunma og Kusatsu hvor vi havde lejet et værelse på et af de mange onsen som byen er så berømt for.

Der er i øvrigt også et vulkan museum i Onishidashi Park, men det er altid lukket om torsdagen og gæt hvilken dag vi var det. Dårlig planlægning fra vores side, vi burde have tjekket det bedre og besøgt stedet om fredagen på hjemvejen i stedet for, men nu har jeg da en undskyldning for at vende tilbage.

2 kommentarer:

 1. WOW sikke en smuk tur i har været på. De vandfald er da helt utrolig smukke.
  Ærgerligt at i ikke kunne komme helt op til krateret men enig det er super farligt og godt der bliver holdt øje med den aktive vulkan.
  Jeg har en dobbelt følelse omkring vulkaner, de tiltrækker men jeg synes også de er meget skræmmende.

  Elsker at læse om jeres oplevelser rundt i Japan, det giver et dejligt indblik i landet.

  Håber ikke, at i smelter eller drukner i den fugtige sommervarme i Japan.

  De bedste sommerhilsner Annette

  SvarSlet
 2. Hej Annette,
  Tusind tak for din kommentar.
  Vi er ikke smeltet helt endnu, men der er ikke udsigt til køligere temperaturer før i september engang.

  Vulkaner er noget der fascinerer mig helt vild og jeg vil gerne så tæt på som muligt, men jeg ved også godt det ikke er helt ufarligt. Så er vandfaldene noget mere harmløse :-)

  Håber I får en god sommer hjemme i Danmark eller hvor I nu skal holde sommer.

  Varme hilsner fra Inger-Marie.

  SvarSlet