Translate

mandag den 9. september 2013

De Olympiske Lege Tokyo 2020.


Jamen, jamen, jamen så blev det jo Tokyo alligevel.
Jeg mener nu stadig man skal have orden i sit eget hus inden man invitere så mange gæster, men der er jo stadig 7 år til, så lad os håbe det ser anderledes ud til den tid.
Nu mere jeg tænker over det, så er det måske ikke så slemt alligevel. Jeg håber at udnævnelsen vil gøre at der kommer mere fokus på hvad der foregår deroppe og de ikke længer kan komme med undskyldninger som Ups, det havde vi glemt at fortælle eller Vi mente ikke det var vigtigt at informere om.
Regeringen meddelte i sidste uge, at nu har de fået nok af TEPCO og overtager styringen og opryddelsen af værket. Første plan er de vil fryse jorden så det radioaktive vand ikke længere kan sive ned, hvordan man gør det har jeg ingen anelse om, men det får vi nok at vide når de går i gang med det. De siger det er for at gøre det lettere at finde ud af hvor lækagerne er henne.

Men for at vende tilbage til det, det egentlig skulle handle om nemlig OL. Tokyo har holdt OL 1 gang før, nemlig i 1964. Dengang var det det første OL der blev transmitterede live til hele verden, fordi man nu havde satellitter der kunne sende signalerne.  Førhen blev det hele optaget på bånd, der så blev sendt med fly til de forskellige lande, det lyder underligt at tænke over at det har foregået på den måde engang. Desuden var det, det første OL der blev vist i farver.
 Det olympiske stadium fra dengang er det der også skal være olympisk stadium i 2020. Det skal have en stor renovering og gøres større fra de nuværende 43.000 pladser til 80.000 pladser. Det hele kommer til at foregå inden for en radius af 8 km, der skal gøre det nemt for atleter og tilskuere at komme rundt og se flere konkurrencer.
Det er planen det hele skal stå færdig i 2019, hvor Japan skal være vært for Rugby World Cup og det skal være en form for general prøve til OL, hvor de skal se på hvad der evt. mangler eller skal udbedres.
Det skønnes at med udnævnelsen blev der skabt 150.000 jobs. Det er ikke bare alt det i direkte forbindelse med OL , men også det udenom. Mange hoteller har bestilt renoveringer og tilbygninger. Motorvejsnettet skal udbygges så man lettere kan komme til OL byen og der skal bygges en ny toglinje mellem Tokyos 2 lufthavne, Haneda og Narita. Jo jo Tokyo bliver en stor byggeplads.
Kan de nå det på 7 år????  JA, det er jeg ikke i tvivl om at de kan, det er Japan det her.

2 kommentarer:

  1. Hej Søs og Yui
    Tillykke med sejren, det bliver rigtig spændende, jeg er ikke i tvivl om at Japan kan løfte denne opgave. Det kan være at vi ser dig som medhjælper

    SvarSlet
  2. Jo tak skal du have. Ja man ved aldrig, det kan være jeg kan blive tolk og guide.

    SvarSlet