Translate

mandag den 16. september 2013

Så kom tyfonen.

 Tyfonen Man-yi er nu direkte over Yokohama.


Billedet fra Kyoto, hvor der er massive oversvømmelser. (Dette billede er ikke mit, men er downloadede fra KYODO NEWS)


Så er tyfonen Man-yi gået i land. Det skete omkring kl 8.00 i morges da den ramte det centrale Japan nær Toyohashi i Aichi præfekture. Den har endnu ikke tabt så meget luft, den er stadig meget kraftig og ligger omkring 975 hPa. Den bevæger sig nord vest med en hastighed på 45 km i timen og vindstødene er på omkring 162 km i timen, så den tage godt ved.
Det er gået hårdt ud over Kyoto, hvor en af de store floder er gået over bredden og har skab massive oversvømmelser. I løbet af morgen faldt der 300 mm regn, som svare til hvad de får hele september mdr. Nogen steder i Mie og Nara er der faldet op til 500 mm regn i løbet af morgen. Her i Yokohama har vi fået mellem 250 mm til 300 mm regn i løbet af morgen.
I øst Japan, i Gunma og Saitama hvor tyfonen ikke har nået endnu er der allerede mange ødelagte huse og der har været jordskred, fordi det er et område med mange bjerge.
I Kyoto er 260.000 mennesker blevet evakueret pga. oversvømmelserne og i alt 400.000 mennesker har fået at vide at de skal være klar til at blive evakueret pga. oversvømmelserne.
Det værste er ved at være over for os her i Yokohama og Tokyo, det regner næsten ikke mere men der er stadig en del vind.
Den største bekymring er nu at den har direkte kurs mod Fukushima værket og hvordan vil de klare sig igennem, med alle de problemer de har i forvejen. Jeg vil gætte på at den når der op i løber af den af aften og natten. Men det ved vi meget mere om i morgen hvordan de har klaret sig igennem mødet med Man-yi.

2 kommentarer:

  1. Ja man må da sige sige at Japan ligger et uheldigt sted og bliver ramt af den ene naturkatastrofe efter den anden.

    SvarSlet
  2. Ja det kan man kun sige ja til. Det ser heldigvis allerede meget bedre ud I Kyoto nu. Alt vandet har trukket sig tilbage, mange forretninger er åbnet igen efter en grundig rengøring. Fra midten af oktober er det højsæson for tourister i Kyoto p.g.a efterårets farver, så de arbejder hårdt på at hele byen kan være klar til at tage imod gæster. Men jeg er ikke i tvivl om at det skal de nok nå til tiden.

    SvarSlet