Translate

lørdag den 14. september 2013

Tyfon på vej.

 
 
 
Der er tyfon på vej og den er pænt stor. Jeg har lige set vejrudsigten her til middag og den er på nuværende tidspunkt på 985 hPa. Lige nu ligger den stadig ude i Stillehavet, hvor den kan samle kræfter indtil den når land. Tyfoner har det med at tabe noget af pusten når de når ind over land, men derfor kan de nu godt lave meget ravage alligevel. Denne her er hvert fald stor nok til at nyhederne opfordre folk til at have extra batterier til lommelygter, at have mad i huset der ikke behøves at varmes op hvis nu strømmen skulle gå og til at tage alle udendørs ting ind eller binde dem fast. Det forventes at  det værste tidspunkt vil blive sidst på  natten mellem søndag og mandag og mandag formiddag.
Tyfonen har direkte kurs mod det område hvor vi bo og lige nu ser det ud til den vil passere lige syd for os, men det kan selvføldig hurtig ændre sig. Men en ting er sikkert, der medfølger kraftige vind og enormt store mængder regn. Lige nu er vejret meget lummert, der er vindstille og der er lidt overskyet, men alligevel kan man godt fornemme det er stilhed før helvede bryder løs.
Nu er japanerne vandt til at blive testet af naturens kræfter, så der er ingen panik eller hamstring af mad. Selvføldig følger de med i nyhederne for at høre de seneste prognoser, men ellers er det bare noget der høre med til september mdr. i Japan. September er den mdr. hvor der dannes flest tyfoner ude i Stillehavet, størstedelen bliver aldrig til andet en tropiske storme der mest af alt bare giver en masse vand og kraftig vinde, men et par gange bliver vi ramt direkte som det ser ud til i dette tilfælde.
Okinawa bliver ramt meget mere af tyfoner end mainland Japan bliver. Det er fordi Okinawa har tropisk klima, men mainland Japan har subtropisk kilma.
Nu har jeg 2 gange før prøvet at blive ramt direkte af en tyfon, så jeg ved hvad der er i vente, men jeg er nu ikke nervøs eller bange. Vi har skodder for vinduerne i vores hus, så skulle der komme noget flyvende vil det højest give et ordnelig rabalder. Men der er egentlig ikke så meget andet at gøre på nuværende tidspunkt end at vente og følge med i nyhederne og så håbe at den taber noget af pusten når den går i land.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar