Translate

lørdag den 28. september 2013

Underlige is.Som oftest når jeg skriver her på bloggen fortæller jeg om steder jeg har besøgt rundt omkring i Japan. Men i dag har jeg besluttet af fortælle om noget lidt andet, for der findes også en meget anden side af Japan og japanerne som man ikke kan læse om i guide bøger eller ret mange andre steder med mindre man kan læse japansk. Så i dag skal det handle om is.
Hvem kan ikke lide en is på en sommeraften enten med chokolade, jordbær eller vanilje smag eller måske en blanding. Japanerne elsker is, især om sommeren. Meeen de har en smag som må siges at være meget unik kun for Japan.
Nu har jeg efterhånden boet herude i snart 3 år, så jeg har efterhånden lært at japanerne elsker at opfinde nye ting og det gælder også inden for nye smags variationer af is.
De mest almindelig som de fleste kan lide er selvføldig chokolade, jordbær, vanilje, mango og melon.
Men hvad med en is med blå vindruer, sort sesam, grøn te, blomster som kirsebærblomster eller blomme blomster, græskar eller søde kartofler,  ok de er måske ikke så mærkelige, det er jo noget man kan forbinde med værende sødt.
Men hvad med en smag som øl, wasabi, røde bønner, blæk fra blæksprutter, ris, kaktus eller rejer. Nu synes jeg det bliver mærkeligt, for man kunne fristes til at spørge, hvad i alverden har de tænkt da de kom frem til de her smags variationer.
Jeg må dog indrømme at den der suverænt  indtager førstepladsen er is med viagra. Jeg har ikke selv fundet den jeg har kun set billeder af det, så det kan jo selvføldig være lavet i Photoshop som en joke, men på den anden side ville jeg ikke blive overrasket over hvis man virkelig kunne finde det. Men de andre smags variationer er jeg helt sikke på findes. Jeg har ikke selv smagt dem, jeg har ikke engang rigtig lyst for jeg kan ikke forestille mig det egentlig smager godt, men grøn te, sesam, græskar og blomster is har jeg smagt og det er absolut ikke det værste jeg har smagt, jeg kan faktisk rigtig godt lide is med kirsebærblomst, men den sælges selvføldig kun om foråret når kirsebærblomsterne blomstre. Lige nu er det store hit is med græskar eller kastanjer fordi det er efterår og begge smage udmærket.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar