Translate

torsdag den 15. august 2013

Fyrværkeri festival.
Sommertid i Japan er lige med mange festivaller. Og det alle former for festivaller, japanerne elsker at samles til obon, fyrværkeri, musik og dans. Alle byer, templer og shrines har deres festivaller her om sommeren og mange har mere end en gang. Jeg synes også selv det er rigtig hyggelig og spændende at deltage i, for det give mulighed for at opleve japanerne på lidt mere glad og slap line end man gør til dagligt, hvor deres motto meste af alt ser ud til at være Tid er penge. Men til disse festivaller er alle glade og smilende og mange kvinder er klædt i den traditionelle sommer kimono, som kaldes en yakata. Det er en tynd bomulds udgave af den traditionelle kimono, der holdes sammen af et tyndt bælte i stedet for den brede obi og mange har gerne store blomster i håret.
For tiden er det obon ferie. Obon er de dage hvor japanerne tror at ånden fra deres forfædre kommer til jorden for at være sammen med dem. Mange familier samles ved familiens gravsted og ligger små gaver til de afdøde, derefter spiser man frokost og om aften deltager mange i obon dans, som er en festival hvor der spilles traditionelt japansk musik på taiko trommer og hvor man danser traditionelle japansk dans. Det er meget stemnings fyldt at være til obon dans. Hvis man trodser heden i august og kommer til Japan som turist, kan jeg helt klare anbefale at man finder et sted der har obon dans og så tager derhen, for det er en æld gammel japansk tradition som man kun kan opleve her om sommeren.
Fyrværkeri festivaller er også store begivenheder her om sommeren. Japanerne bruger ikke fyrværkeri til nytår, som vi er vandt til det. Men om sommeren er der store shows, der kan vare op til 2 timer, hvor folk stimler sammen for at se professionelle fyrværkeri mester levere deres show.
Mange starter allerede med at komme om eftermiddagen for at få de bedste pladser, men jeg kan godt nøjes med pladser lidt længere væk, for så er det nemlig nemmere at fotografere og man kan få hele eksplosionen med på billedet.
Det er stadig nyt for mig at tage billeder af fyrværkeri og jeg finder det ret svært, fordi man ikke ved hvor højt den fare op og hvor stor den egentlig er når den eksplodere, men med tiden kommer nok også erfaring. En ting er hvert fald sikkert, det hjælper at stå ikke alt for tæt på og man skal gerne stå lidt højt oppe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar