Translate

fredag den 4. januar 2019

Mitake Bjerget.

I midten af november udfordrede jeg mig selv til at skulle bestige Mitake. Mitake er et bjerg der ligger omkring 70 km fra Tokyo og det er 929 meter højt. Mitake minder meget om bjerget Takao som ligger noget tættere på Tokyo. Den største forskel er dog at Mitake er langt mindre befærdet end Takao fordi det ligger noget længre væk og det tager noget længere tid at komme ud til. 
Mitake ligger i Chichibu-Tama-Kai National Park, som er en national park på over 1200 km2 og som ligger i Yamanashi, Saitama, Nagano og Tokyo amt. Mitake ligger i den del af parken der ligger i Tokyo amt og som også udgør det aller vestligeste af Tokyo amy. Der er et utal af vandre-stier, bjerge, skov, dale, vandfald, kløfter og små hyggelig landsbyer hvor man godt kan fristes til at tro at tiden er gået i stå for selv om det kun er lidt over 2 timer fra down-town Tokyo så er der verdner til forskel.


 Mitake Tozan toget.

Langt de fleste der kommer ud til Mitake tager det lille bjerg tog Mitake Tozan, der gå næsten helt op til toppen. De gør det for at spare på kræfterne så de kan vandre rundt på selve bjerge eller for at vandre over til nogen af nabo bjergene som Otake eller Hinode. Når man kommer op til endestationen er der den flotteste udsigt ud over Tokyo og selv om Tokyo er godt og vel 70 km væk kan man i klart vejr tydeligt se alle skyskraberne nede i Tokyo. Heroppe fra får man virkelig et indtryk af hvor kæmpe stor en by Tokyo faktisk er og man kan se hvordan Tokyo faktisk er omringet af bjerge, en ting man ikke ligger mærke til når man er i Tokyo for man kan ganske enkelt ikke se det. Det er en af de bedste udsigter ud over Tokyo jeg nogen sinde har oplevet og et sted jeg helt klart vil anbefale at tage op hvis man har tid.

På toppe af Mitake ligger Musashi Mitake Shrine hvor det er normalt at gå op at bede en lille bøn inden man bevæger sig ud på vandre ruterne.
Musashi Mitake Shrine menes at være over 2000 år gammelt og skulle være beordret bygget af den myteologiske Kejser Sujin. Musashi Mitake Shrine er ligesom mange andre shrine i området tilegnet tilbedelsen af ulve. Det kommer fra den myteologiske legende om prins Yamato Takeru. En dag blev prins Takeru mødt af en ondt ånd ude i skoven i skikkelse af en hjort. Prins Takeru fornemmede at hjorten ikke var en rigtig hjort og derfor dræbte han den, men den onde ånd blev i skoven og fyldte skoven med tåge så prins Takeru ikke kunne finde vej. Ud af tågen dukkede en hvid ulv op. En inkarnation af O-Inu-Sama som hjælper prins Takeru med at finde vej. Prins Takeru beder ulven om at blive i området og beskytte området fra den onde ånd. Derfor er der mange ulve statuer ved shrines i dette område.
Har man lidt kendskab til japansk sprog vil man måske vide at ordet inu som indgår i O-Inu-Sama betyder hund og at det er samme kanji tegn når man ser det skrevet på japansk. Af samme grund ser man derfor mange mennesker som tager deres hund med op til Musashi Mitake Shrine.


Efter vi havde bedt en lille bøn ved Musashi Mitake Shrine om at få en god vandring begav vi os ud på bjerget. Vejret kar klart og solrigt og inden længe måtte vi begge smide jakkerne. Vi var blevet enig om at gå ned at bjerget til Stenhaven og så rundt og op igen til Nanayo Vandfaldet og tilbage til toppen for at sidde og hvile lidt og nyde udsigte ud over bjergene og Tokyo nede i dalen inden vi skulle vidrer og hjem. En tur på små 10 km.
Det var i november mdr og efterårets gyldne frver var endelig langt om længe begyndt af gøre deres indpas i Kanto og Tokyo området, så det gjore bare turen ekstra flot og farverig.Stenhaven er et område på bjerget hvor der er en å med mange små vandfald der slynger sig igennem en masse sten. Et virkelig naturskønt område med mange muligheder for at sidde på de større sten og bare lytte til vandest rislende og nyde de mosklædte sten.

 Nanayo Vandfaldet


Udsigt over bjergene med Tokyo ude i horisonten.


Nu har jeg vandret Takao 2-3 gange og Mitake 1 gang. Jeg må sige at jeg vil foretrække Mitake over Takao. Niveau mæssigt er de meget ens, men Mitake har langt færre besøgende end Takao. Takao kan godt virke enormt befærtet og til nytår og om efteråret kan det godt være lidt for meget hvis man kommer ud og forventer at finde lidt ro i naturen med en tur til Takao, sådan var det ikke på Mitake. Hvor Takao godt kan virke lidt for turistet med de mennesker der kommer så er de mennesker man møder på Mitake folk der er mere til vandring og har mere erfarring med vandring. Jeg synes man hurtig kan fornemme om folk har vandret meget og ofte eller om det bare er nogen der er på udflugt og stort set aldrig har vandret før. Så derfor vil jeg vælge Mitake over Takao.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar