Translate

fredag den 14. april 2017

Wakayama Slot.

Wakayama slot er meget anderledes end Osaka slot. Vi ankom sidst på dagen efter vi havde været til mindehøjtidlighed for Johannes Knudsen og besøgt Kimidera tempel. Den sene ankomst betød vi havde det hele for os selv. I stor kontrast til Osaka slot hvor der var enormt mange mennesker. Wakayama slot er mindre end det i Osaka, men det betyder ikke at historien er mindre interesant, snare tvært imod. 
Slottet ligger ved Kii floden og det orginale hed Ota slot.Da stedet hed Ota var det hjem for Saika Ikki som er en gruppe buddhistiske kriger munke. De kan samlignes lidt med shaolin munkene fra Kina. I 1585 omringede Toyotomi Hideyoshi Ota slot med sin hær og sultede krigere munkene og dem der havde søgt tilfulgt ud. Til sidst i despration indledet kriger munkene et angreb på Hideyoshi og hans hær hvilket de selvføldig tabte fordi de var i stort undertal. 
Efter eroberingen byggede Hideyoshi dæmninger  på 3 sider af slottet for at beskytte det mod oversvømmelser.

Slottet blev totalt ødelagt under 2. verdenskrig, så det der ligger der i dag er en konstruktion fra 1958 efter tegninger lavet af Tokugawa Yorinobu i det 17. århundrede.

 Wakayama Slot.

Slottet ligger på en bakketop og det er omringet af en stor park. Der er en have hvor man skal betale entre. Haven skulle især være berømt for sine efterårs farver. Vi var ikke inde i haven fordi vi ankom sidst på dagen og haven lukkede inden for 30 minutter så vi valgte at bruge den time vi havde til rådighed med at gå ind på slottet.

 Der er en lille have inde i slots gården.

 Udsigten over Wakayama by fra toppen af slottet.

Der var et skrækkeligt vejr denne dag. Vores dag startede ved 8.30 tiden hvor vi skulle ned og have fat i den bil vi havde lejet. På vej ned til biludlejeren begyndte det at sne. Først var det bare små fnug der ikke rigtig blev til noget, men det ændrede sig hurtig. Min mand havde en diskution med biludlejeren for den bil vi blev tildelt var på sommerdæk. Han havde ingen biler med vinterdæk vi kunne få i stedet for fordi normalt får de ikke sne i Wakayama by. Det skulle dog også vise sig at denne dag gik over i Wakayama bys historie for de havde ikke fået så meget sne i over 20 år som falde denne morgen. Nå, men vi havde ikke meget valg, ville vi til mindehøjtidlig måtte vi afsted i en bil på sommerdæk. På et tidspunkt er der en varevogn der skal svinge ud på hovedvejen og han glider bare rundt og rundt og har svært ved at få rettet op. Snevejret blever værre og værre og på et tidspunkt siger min mand til mig at nu må jeg ikke blive ked af det fordi måske kan han slet ikke komme ud af Wakayama by og ud på motorvejen for at komme ned til Hinomisaki p.g.a at vores bil har sommerdæk på. Det er nemlig sådan i Japan at biler med sommerdæk kan blive nægtede adgang til de store motorveje når de kommer til betalings systemet. Det gør de fordi det simpelthen er for farligt for dem at komme ud og køre på motorvejen. Men heldigvis var der ingen begrænsing og vi kunne komme ud på motorvejen. Da vi havde kørt cirka 30 minutter var sneen blevet til regn og da vi nåede ned til Hinomisaki var der solskin og blå himmel, men meget blæsende. Da vi nåede tilbage til Wakayama sidst på eftermiddagen var der ingen spor af morgens kræftige snevejr. Men mens vi var på Wakayama slot begyndte det faktisk at sne lidt igen, men ikke noget der blev til noget. 
En anden ting der skilte sig ud på Wakayama slot i forhold til Wakayama slot er at man godt må tage billeder indenfor, dog må man ikke bruge blits. Men det er typisk ting som disse man kan se hvis man betaler for at komme ind. Ting der har forbindelse til slottet og ting der er blevet fundet ved arkeologiske udgravninger i området.
Man skal tænke på et slot som et minisamfund. Det er her daimyo eller shogun har boet. Der har været en hær til at forsvare området mod andre klaner. En hær skal have våben så der har også været en smedie. Dengang kom folk omkring på hest så der har også været en stald med folk til at tage sig af hestene. Der har nok også været en form for lægehus hvor man kunne blive behandlet. Der har også været et markede hvor folk kunne komme og sælge deres vare og afgrøder eller bytte sig til noget de manglede. Men det er rigtig interessant for nogen slotte gør meget ud af at fortælle historien omkring stedet og vise de fund frem der er fundet i området. Nogen slotte har ligefrem skiftende udstillinger. Jeg kan huske på et tidspunkt jeg var nede på Odawara slot ikke så langt fra Yokohama og der havde de en særudstilling om kloakering og det at gå på toilettet for 300-400 år siden. Det var faktisk en ret morsom udstilling. For bønder og lavtstående folk var det jo nærmest bare et hul i jorden, men for højtstående og magtfulde personer var det lidt anderledes. Og nogen af de tegninger der var blevet lavet til udstillingen overlod absolut ingenting til fantasien. Så meget morsomt kan jeg kun sige. Og derfor holder jeg meget af at besøge slotte så snart der er et i nærheden når vi er nogen steder.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar