Translate

mandag den 19. oktober 2015

Fushimi Inari Taisha Shrine.

Fushimi Inari er nok den største attraktion i Kyoto, hvert fald hvis man søger information på TripAdvisor. Og ærlig talt så er det ikke helt forkert at det er det. Selv om det langt fra er første gang jeg besøger Kyoto, så er det første gang jeg har besøgt stedet her. Det siger også lidt om hvor meget der rent faktisk er at opleve i Kyoto og det er svært at vælge ud hvad man vil opleve når man har begrænset tid og hver årstid har sin charme og forskellige steder er attraktive alt efter om kirsebær blomsterne står i fuld blomst eller om efterårets farver er på sit højeste. Men Fushimi Inari er uden tvivl et af de mest besøgt steder i Kyoto og det bør det også være hvis man kun har mulighed for at besøge Kyoto 1 gang i livet. 
De ældeste bygninger der tilhøre stedet er fra år 711. Selve hovedbygningen er fra 1499. Det er et stort sted og der er meget at se. Det stedet er absolut mest kendt for er alle de røde torii der går op af bjerget bag ved stedet. Hvis man vil gå gennem samtlige torii op til toppen af bjerget hvor der er endnu et shrine skal man afsætte 2 til 3 timer. Det kan klart anbefaldes at gå så langt op som man kan holde til, for nu længere man kommer op nu færre mennesker er der også og man kan fornemme steder meget mere end de steder hvor man nærmest står i kø for at komme vidre.
Ordet Inari er et ord for ræv og man kan da også se mange statuer af ræve på stedet. Inari er i en mere åndelig betydning som beskytter og en man beder til ( om ræven som dyr siger man kitsune ). Først og fremmest er Inari gud for ris og sake, men også for alt der har med forretning, handel og manefraktur at gøre. Inari er en meget populær gud og der findes omkring 32.000 shrines der har ordet Inari i deres navn og de er alle sammen under shrines af dette sted. Fushimi Inari er hovedkontoret så at sige.
Jeg har hørt at kosmetik firmaet Shiseido på toppen af deres hovedkontor har et mindre shrine tilegnet Inari og da jeg spurgte min mand ud om det var det rigtig nok. Det er åbenbart almindelig at store og mellemstore virksomheder har et shrine af en eller anden form tilegnet Inari for at deres forretning skal gå godt.
Jeg har flere steder forsøgt at finde ud af præcis hvor mange røde torii der er, men det er ikke lykkes men det tal der går igen flest steder siger omkring 10.000 hvilken efter min overbevisning ikke er helt ved siden af. Alle de røde torii har navne ingraveret, det er navne på firmaere der har betalt for at have en torii her men det kan også være navne på personer med egen virksomhed hvor der er flere mindre forretnings drivende der er gået sammen om at betale for at få sat en torii op for at deres forretning skal gå godt.
Men her er hvert fald nogle billeder og 2 videoer fra Fushimi Inari i Kyoto.2 kommentarer:

  1. Vi var i Kyoto sidst i September sidste år, og besøgte Shrinen omkring solnedgang så vi nåede desværre ikke hele vejen rundt fordi det blev mørkt. Men hvor er det altså et magisk sted! Vi kunne godt tænke os at gå hele ruten næste gang vi kommer dertil! Jeg kan heller ikke lade være med at glemme, at Japan elsker sodavandsautomater og generelt automater der har alt, og de var også på ruten, i hvert fald det stykke vi gik. Men mon ikke de står hele vejen rundt? ;-)

    SvarSlet
  2. Hej Mads og Camilla,
    hvor må det have været hyggeligt at være der ved solnedgang, det giver sån en magisk stemning. Vi nåede heller ikke selv hele vejen rundt, for vi havde en aftale med min svigermor som vi skulle mødes med inde på Kyoto station.
    Ja japanerne elsker deres automater og de er over alt. Nogen gange er det virkelig godt, men hvis der er en 7-11, FamilyMart eller anden minibutik i nærheden går jeg der ind og køber drikkevare for de er trods alt stadig billigere, men jeg kan nu godt lide dem selv især her om vinteren hvor man lige kan få noget varmt te mens man venter på toget. Der er også begyndt at være en del med snacks i. Jeg ville ønske der kom nogen med frugt i, men det kan være det bliver det næste.

    SvarSlet